fredag, juli 29, 2011

Hagen slutten av juli 2011

Gosh nå er det høy fart i hagen. Våren forsvant mens vi var på ferie, og nå har jo høstblomstene kommet i blomst allerede. De sene rosene, solhatten og Fiolfrøstjernene. 

I morgen skal jeg i hageselskap... altså ikke sånn vanlig, men orntlig!
Da skal jeg til ei annen hagegal venninne og dit kommer masse hagegale! Masse hageprat, bading, grilling og et lite glass vin. Det må da blir knallbra! Hun er superdyktig hager, og jeg har tenkt å stjele alle hennes gode ideer. Jeg kommer til å fotografere villt ;) 

Her er litt status fra hagen i dag 29. juli

Hagegal er veldig gavmilde folk og over halvparten av plantene i min hage kommer fra stiklinger eller frø som jeg har fått eller byttet til meg fra andre disse fiiine gale :) Dette er intet unntak, hele kjøkkenhagen min og litt av det varme beddet er fyllt med disse små søte mini Tagetesene. De er sååå mye søtere enn de store signalgule på Plantasjen, men lukter like surt, så de holder uttøy unna like godt!

Tagetes tenuifolia heter de, men fargene her er litt feil, de er orange og bladverket er knall grønt, ikke grått slik som på disse iPhone bildene. Disse skal jeg ha år etter år. Fiiine å ha i vaser inne også. Lukter ikke så mye før du tar på dem :)

Velkommen til det varme beddet. Her hersker altså rødt, orange og gult. Har også litt hvitt. Noen revebjeller har rotet seg inn her også, så heeelt varmt er det ikke :)

Dette Judastreet er en av mine favorittplanter i hagen. Jeg tror det er sånn H2, så det har fått den beste plassen  i den varmeste kroken og har de nydeligste hjerteformede blader! Også er de litt røde hele sesongen, også blir de fantastiske til høsten! :) Littet søtt tre som egentlig blomstrer i varmere land, men som skjelden får det til her i Norge. Fin alikevel synes jeg!


I rosebeddet skal det de neste ukene ryddes skikkelig. Alle Iris skal ut, og det er det MYE av. Gosh som de vokser! Solhattene skal få bli og de er superfine sammen med Fiolfrøstjerner. Stor og tøff og litten og sart!

Queen Elisabeth er en av mine favorittroser ennå hun liksom ikke er noe poppis blandt hagefolk. Hun er nok litt for vanlig. Men hun er såååå kraftig, stolt og virkelig til å stole på. Hvert år fryser hun heeelt ned til bakken, og alikevel står hun der nå ufortrødent 1,5 meter høy og blomstrer så det nesten renner over. I min forrige hage hadde jeg 25 stykker som en litten hekk mellom oss og naboen og det var da jeg virkelig falt for denne damen! 

Denne fiiiine rosen har jeg fått av den alle mest gavmilde av alle hagegale, min mamma! Jeg tror dette er en Sandefjord, husker plutselig ikke i farten. Liten lav bundekkerose :)

Gosh, jada jada jeg vet. Altfor tett. Men alikevel, Potetene nådde nesten en meter på en snupp før de seilte uttaskjærs og kan nå sees heeengende over kanten. Tomatene som alle er Sungold er blitt høyere enn meg. Jeg har sååå dårlig jord, så jeg er ikke vant til slik vekst som det ble i disse kassene med kompost og kjøpejord. MORRO!


4 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Ja vi har bikket over på sensommer alt ,men du har jo så mye pent og se på i hagen din da.
Georginene dine er flotte , nydelig farge.

Stikk innom bloggen min og bli med på mitt lotteri , så kan du være så heldig og sikkre deg et håndarbeide til høsten.
Ha en fin helg , Marit.

Tove sa...

Masse som blomstrer hos deg nå. Her er det liljene som står for blomstringen akkurat nå. Vi ses i morgen-gleder meg.

Lin sa...

Marit: Ja takk, veldig happy med dem!!

Tove: Åhhh så stas, ja sees i morgen!
Jeg har latt mine liljer dø ut. De sto i et veldig inneklemt bedd uten ventilasjon og jeg hadde rekordmasse liljebiller. Skal prøve meg neste år i et bedre bedd :)
Kanskje du kan innspirere meg til noen gode valg i helgen! :)

Tigertina sa...

Så masse flott! Dronningen er utrolig vakker, akkurat slik jeg liker dem (Er fan av litt enkle roser nemlig)!
Hihihi, godt å se at det ikke bare er meg som har overfylt pallekarm! Det ser akkurat likedan ut hos meg, og ikke bryr jeg meg om det heller, for da bruker har ikke kattene plass til å gå på do imellom plantene ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...