fredag, juli 08, 2011

Bygging av bord til drivhuset

Et arbeidsbord i drivhuset må man jo ha. Et sted der man kan så, prikle og potte om. Etter å ha tilbragt mange døgn på finn.no, ikea.no, google.no, biltema.no og claesolsson.no og jula.no fant jeg ut at det jeg ønsker ikke finnes for salg. Jeg fant en arbeidsbenk fra Jamie Oliver, men den er ikke for salg i Norge.
Så da måtte jeg frem med hammer og drill :)

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe noen matrialer, men det gjorde jeg til sist. Det hele kom på 34,- totalt. Resten var materialer vi hadde liggende å slenge langs gjeret.
Jeg valgte også å innvestere i maling. Målet er dog at benken skal se brukt og gammel ut.

Bordet er i dag malt ett av tre strøk. Tenkte to strøk over det hele, også tre på slitasjeflatene. Og er ikke det tilstrekkelig, ja så er det jo flaks at jeg liker gamle slitte ting :)

Dette veldig fine målebåndet er en gave fra mamman min og er blitt fast innvetar i lommen :) Mye og mangt som kan måles!
Her er rammen klar. Siden IKEA kjøkkenbenkene nå er rundt parognitti høye er rammen 90 cm høy, pluss bordene på toppen.

Det tok ikke sååå lang tid å bygge at det ble svarte natten altså. Bare glemte å ta bilde før mørket kom  :)
Her er "bordplaten". Ingenøren min har regnet og målt slik at mellomrommene mellom bordene er helt nøyaktig 1 cm ;)  Dette gir en flate på 152 x 67cm. Noe som gjør at det passer alle veier i drivhuset. 
Her ser du grønnfargen. Den var endel lysere enn jeg hadde tenkt, men så synes jeg ofte farger blir hardere enn tenkt og gikk litt lyst. Står dog greit i ton til det grønne drivhuset :)
Denne kostet 160,- for en liter noe som er halv pris av oljemaling. Den er altså vannbasert og er overmalbar etter 4 timer. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...