mandag, august 01, 2011

Bygge drivhus Dag 4

Endelig er drivhuset oppe og står!
Patriarken kom til sist hjem fra ferie og hjalp meg å bære huset oppå rammen. Litt justeringer måtte til i kryssstagene inni som stabiliserer huset. Takrenner, dører og beslag, alt på plass.

Pappa kom innom og hjalp til med å få på plass nedløpet fra takrennene og å få døra til å gli lett, den kilte seg nemlig rett som det var.

Så nå er det altså klart og jakten etter de perfekte drivhusmøblene er igang. Siden jeg er så sær og vrang og vrien, så ender jeg nok opp med å snekre ett arbeidsbord.

Om du har noen forslag eller erfaringer med hva slags interiør som er praktisk å ha i et lite drivhus på 4,5 kvm er jeg meget glad for forslag og lenker!!!9 kommentarer:

Tigertina sa...

Gratulerer med ca ferdig drivhus :D
Gleder meg til å se hvordan det blir, ferdig "møblert"!

Villrose sa...

Fabelaktig!
Nedfellbare hyller er "must". Til småplanter om våren, tomater om sommeren.

Stein sa...

Gratulerer Lin!
Hyggelig å se huset ferdigmontert. Håper du kommer til å få mange fine dager der inne!
Ellers er jeg enig med Villrose i at hyller må være selvskrevne i drivhuset ditt. Da kan du utnytte høyden mest mulig! Hva med å kjøpe de sammenleggbare hylleknektene gjennom et drivhusfirma, men lage hylleplatene selv? :-)
Ha en riktig fin dag!
Stein

Lin sa...

Tusen takk for skryt! :)
Nedfellbare hyller? Jeg har et drivhus som ikke selger ekstrautstyr i Norge så vidt meg bekjent, kan jeg bruke noe fra et annet merke kanskje? Noen dere anbefaler?

Håper på starthjelp!

Mari Anne sa...

Jeg skal sende deg en bolt i posten. Den er til å smette inn i profilen. Hvis den passer kan du montere hylleknektene. Jeg snublet litt da jeg kjøpte knekter og fikk tre ganger så mange som jeg hadde ment. Alle er i bruk.

Ellers ville jeg ha prioritert en kurvstol med fleecepledd.

Må du lufte manuelt? Hvis du har takluke må du ha automatisk lukeåpner.

Mari sa...

Hei:) Veldig fin gjennomgang av oppsetting av drivhuset:) Mitt drivhus kom i går, og alt ser tilsynelatende bra ut. En ting eg lurer på er...på den sida som vender inn i drivhuset er det ein tynn film. skal den vekk? Den har krølla seg sammen på eit par av platene. Håper vinteren ikkje har gjort skade på drivhuset.

Lin sa...

Heisann Mari og beklager sent svar. All film skal av på alle sider. Både den gjennomsiktige og den hvite! :) Riv det av. Om du ikke får av alt forsvinner restene den første vasken med slange ;)

Lykke til med ditt nye drivhus!

Helge Hansen sa...

Hei.
Jeg må si jeg er IMPONERT over din montering av drivhuset. Selv var jeg så overmodig at jeg kjøpte ett tilsvarende drivhusbare ett nummer større og min montering gikk IKKE så greit som ditt prosjekt gikk.Og til dere som tenker å kjøpe samme type drivhus:
LES MONTERINGSANVISNINGEN NØYE!!! Og vær oppmerksom på at den estimerte tiden på 30 minutter ikke henger på greip(heller ikke på noe annet) det burde heller stått: beregn opp mot 30 timer, det er nærmere virkeligheten. :-) Uansett, jeg er imponert!
Hilsen Helge Hansen

Lin sa...

Takk Helge, allid godt å få litt skryt! :)
Ja jeg brukte da 4 dager IKKE 30 minutter. :)

Det kan jo også nevnes at grunnen til at man bør lese nøye er ordi det er rom for misforståelser. Jeg synes jeg leste den nøye, men misforst alikevel masse. Synes ikke tegningene var lett å forstå heller. Flere ting jeg ikke forsto på noe tidspunkt...

Men oppe er det og det vokser så det knaker inni der!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...