søndag, august 07, 2011

Bygging av bord til drivhuset og innspirasjon fra Monty Don

Et arbeidsbord i drivhuset må man jo ha. Et sted der man kan så, prikle og potte om. Etter å ha tilbragt mange døgn på finn.no, ikea.no, google.no, biltema.no og claesolsson.no og jula.no fant jeg ut at det jeg ønsker, ikke finnes for salg. Jeg fant en arbeidsbenk fra Jamie Oliver, men den er ikke for salg i Norge.
Så da måtte jeg frem med hammer og drill :)

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe noen matrialer, men det gjorde jeg til sist. Det hele kom på 34,- totalt. Resten var materialer vi hadde liggende å slenge langs gjeret.
Jeg valgte også å innvestere i maling. Målet er dog at benken skal se brukt og gammel ut.

Bordet er i dag malt ett av tre strøk. Tenkte to strøk over det hele, også tre på slitasjeflatene. Og er ikke det tilstrekkelig, ja så er det jo flaks at jeg liker gamle slitte ting :)

Dette veldig fine målebåndet er en gave fra mamman min og er blitt fast innvetar i lommen :) Mye og mangt som kan måles!
Her er rammen klar. Siden IKEA kjøkkenbenkene nå er rundt parognitti høye er rammen 90 cm høy, pluss bordene på toppen.

Det tok ikke sååå lang tid å bygge at det ble svarte natten altså. Bare glemte å ta bilde før mørket kom  :)
Her er "bordplaten". Ingenøren min har regnet og målt slik at mellomrommene mellom bordene er helt nøyaktig 1 cm ;)  Dette gir en arbeidsflate på 152 x 67cm. Noe som gjør at det passer alle veier i drivhuset. 
Her ser du grønnfargen. Den var endel lysere enn jeg hadde tenkt, men så synes jeg ofte farger blir hardere enn tenkt og gikk litt lyst. Står dog greit i ton til det grønne drivhuset :)
Denne kostet 160,- for en liter noe som er halv pris av oljemaling. Den er altså vannbasert og er overmalbar etter 4 timer. 
Neste prosjekt er en jordkasse. Jeg har lyst til å lage en slik som Monty Don har:
Jeg er klar over at en i plast vil holde mye lenger, men så liker jeg ikke så godt plast... 
Nok ett innspirerende bilde fra Montys "Potting Shed".
Ser du hyllene med potter? Var ikke det lurt?

3 kommentarer:

Mari Anne sa...

Du er jammen meg flink da. En sånn jordkasse trenger man. Jeg har foreløpig en i plast, men når den skal skiftes...

Jeg ble sittende å se på rekka med Felco sakser på det nederste bildet. Hva skal han med så mange like sakser? Eller er de i forskjellig størrelse?

Lin sa...

:) Ja det er et godt spørsmål. Kanskje han får masse hagehjelp fra familie, venner eller kameramenn? :)

Bille sa...

Hei! Så flink du er! Jeg blir også noen ganger inspirert av det som sees i bakgrunnen i diverse potteskjul på hageprogrammene. Jordkassen har jeg også lagt merke til :-)
Ha en fin søndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...