mandag, august 22, 2011

Irisbedd blir plutselig fjelltomt

Noen ganger er ikke fjell noe stas. Huset vårt står på en liten høyde, og jeg har lenge tenkt at det var mest sprengstein siden det er det jeg har funnet rundt når jeg har gravd.
Men i dag da jeg skulle spavende det nyetablerte Irisbeddet ble jeg ganske lang i maska. 35 cm ned er det fjell. Stort massivt ikke mulig å rikke fjell.

Så nå håper jeg indelig at om jeg sørger for at det er litt opphøyet ala 20 cm, så bør det gå greit med Iris der alikevel sant?

Jeg durer avgårde å kjøper 6 nye sekker jord i morgen og håper på det beste!

Her ser du fjellet mitt! Ikke så veldig glad for fjell kjenner jeg! Fjell skal være på fjellet synes jeg! Og da gjerne på Sjusjøen, der er det fint med fjell!
Denne steinen fant jeg neddi beddet og den har jeg hevet og bygget opp med stein under slik at den kommer opp. De lave blå Irisene mine skal stå rundt denne. 

Det er altså Irisen i dette beddet som skal flytte ut til ett eget Irisbedd. Blir bra tror jeg! 
Så om du har noen forslag til å lykkes med Iris, eller om du tror at Irisen ikke vil trives i sitt nye bedd, så håper jeg å få noen kommentarer.

Les og se mine Iris her >

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Lin,
Tomatspørsmål fra Siggerud! Jeg plantet Sungold etter tips fra deg, og ser at dine er røde allerede. Mine er fremdeles helt grønne :-( Har du dine i drivhus? Er det noen muligheter for at tomatene kan bli modne nå? Ville det hjelpe å flytte dem inn i en vinduskarm med mye sol? De står i solveggen nå, men sommer har ikke vært helt tipp topp!

Ligger kanskje an til "Stekte, grønne tomater" :-)

mvh
Angelika

Lin sa...

Heisann Angelika på Siggerud!
Om tomatene får endel sol hver dag vil de putre og gå frem til frosten tar plantene, så bare la dem stå. Du må gjerne fjerne endel av bladverket nederst på stengeen (noe må være igjen for å kjøre fotosyntese) for å sikre at solens stråler faktisk treffer tomatene. Se om du kan knipe litt der du ser at tomatene henger i skygge av blader.
Jeg har ikke hatt dem i drivhus, de har stått ute helt siden 17. mai.
Jeg er dog veldig til å vanne dem. Nesten hver dag når det ikke regner men er sol.

Jeg håper du får dem til før frosten!
De blir ikke røde altså, bare gul/orange.
Når de er modne kan du lett knekke dem av med 1 cm stengel, der blir det slags hakk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...