søndag, august 28, 2011

Tørke urter, gjør jeg rett?

Så er jeg altså i gang og tørker urter. Jeg har jo jobbet med kamille en stund, men det er litt nobrainer.
De urtene jeg nå har til tørk er Oregano, Mynte og Salvie. 

Jeg har følgende spøsmål: 

1. Har jeg gjort riktig med å lage buketter å henge dem opp på kjøkkenet
2. Hvor lenge bør de henge?
3. Når de er tørre, bruker jeg en morter og knuser det?
4. Hvilke retter kan jeg bruke Salvie til, og om dere har laget te, hva har dere blandet med?
5. Gjør det noe om jeg har litt oregano og mynteblomster i krydder miksen? Eller bør jeg plukke dem ut?

Jeg vet det er raskere måter å gjøre dette på med ovn også videre, men så synes jeg de er så vakre :)

Hjeeeelp :)

Mynte vasket og slynget

Alle bukettene klare

Her henger de ved gardina :)

Ble det ikke fint? Litt dosent bilde dah, er litt sent!

2 kommentarer:

Tigertina sa...

Stilig! Jeg har tørket peppermynte på samme måte i år, og jeg vet at det gjelder ca det samme som ved ovsntørking - de skal være knusktørre før de pakkes ned noe sted...
Men hvor lang tid dette tar kommer helt an på romtemperatur og luftfuktigheg.. Det enkleste er nok å sjekke innimellom, og se om bladene er lette å knuse med fingrene :)
Om du knuser dem med en gang, eller oppbevarer de som de er, det har nok mest med smak, behag og tilgjengelig plass å gjøre ;)

Lin sa...

Tusen takk for tips!
Da satser jeg på at det jeg gjør er rett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...