lørdag, oktober 15, 2011

Et godt besøk på Askim Frukt og bærpresseri - kortreist

I dag hadde fikk jeg anledning til å poppe innom Askim Frukt og bærpresseri.

Kortreist
Jeg er stadig mer opptatt av kortreist mat, og vil på bloggen her vise frem steder der du og jeg kan kjøpe eller nyte kortreist mat i mitt område. Foreløpig vil dette da gjelde Follo. Mulig jeg må over til Oslo noen ganger, kanskje også Østfold.
Og jeg er særs intressert i tips om steder der jeg kan handle og nyte!
Vet du om noen steder i mitt område?

Askim Frukt og bærpresseri
Askim ligger jo ikke så veldig sentralt plassert, og det var faktisk litt lenger enn jeg trodde. Jeg hadde kjørt min mann til Rygge og hadde resten av dagen fri, og tenkte at kanskje dette fabrikkutsalget kunne være et koselig sted å stikke innom. Etter ca 20 minutter på koselige landeveier ankom jeg Askim, pent guidet av min navigatormann. Adressen er Osloveien 93. Ganske så lett å finne bak Europris. Jeg vil tro det nok tar en time dit med bil fra Oslo.

Etter hva jeg har forstått kan man ta med frukt og bær, levere til veiing og få kraftige avslag i kassen.

Når jeg kom inn ble jeg slått av all lyden. Masse klirring i flasker, maskindur og en masse kunder. Lang kø ved kassen, men heldigvis ikke ved smaksbordet. Så der boltret jeg meg! Jeg fallt pladask for en Rips og bringebærsaft. DEN var god den. Det var også kjeks og syltetøy til smaking.

Jeg var nok den eneste som tuslet inn uten tomflasker. De gir ut pappesker og selger koselige nett slik at det er lett å ta med flaskene tilbake igjen. Det er pant på dem :)
Jeg skal iallefall tilbake hit!

Jeg ble veldig overrasket over prisene. Det var rimeligere enn Noras produkter på Rimi!!! Kanskje må saften blandes ut litt tykkere enn Gøysaft, men sååå MYE bedre.

De har norske meget kortreiste rene produkter uten tilsetningstoffer.
Og skal du handle vertinnegaver er dette et perfekt sted å hamstre!

Jeg kan virkelig anbefale et besøk hit selv om det er litt å kjøre!!

Gammelt ustyr var stillt ut slik at man kunne se, ta på og lese om produksjonen de siste 75 årene og frem til i dag. Kjærsten min var ikke med, men han hadde elsket alle skiltene!

Her kan man nyte varer fra smaksbordet


Aronia skal angivelig være SÅ SUNT, men jeg har ikke rukket å lese meg opp på dem. En slik flaske kostet over hundringsen, og jeg så en mindre flaske til dobbel pris på Den blinde Ku Cafeen.

De hadde mange koselige kurver og bokser til å oppbevare flaskene


Dette er kanskje 1/4 del av saftutvalget!

Masse koselige gaver!

Holli mølle er ei mølle i Spydeberg (like ved Askim)

Dagens fangst!


5 kommentarer:

Mari Anne sa...

Notert, er to timer kortreist nok? Jeg veier jo opp med grønnsakene mine.

Lin sa...

Pøh, du bor jo rett oppi toglinja her! Klart jeg må opp og handle hos deg! Hvilke måneder er dere åpne?

Mari Anne sa...

Hi, hi, sånn kan det gå når jeg forsøker å kommenterer før jeg er våken. Jeg mente om 2 timer var kort nok reise for at jeg fortsatt kan kalle varer fra Askim for kortreist. Mine grønnsaker er veldig kortreist for meg, så da kan jeg unne meg noe med lengre reise, ikke sant? En kartong med appelsinjuice f.eks.

Åpningstid? Vi selger så lenge vi har varer, og det har vi ikke. Nå går de siste gulrøttene ganske snart og alle gresskara er solgt. Det eneste som står igjen på åkeren er noen pinglete purrer. Ingen grunn til å kjøre to timer for.

Linnette i SkippertaksHuset sa...

Så gøy å se at de har de samme flaskene fremdeles! Husker vi leverte epler der hver høst, og hadde med hjem flasker prikk like til den som står som nr 2 fra venstre. Så var det ned i kjelleren hver lørdag, og hente eplemost til lørdagsmiddagen :)

Den gangen bodde vi bare en halvtime unna, nå ville vi vel ha brukt nærmere fire, så da blir det ikke kortreist lengre... Heldigvis har vi eplepresseri her vi bor nå også, så vi kan gå i butikken og kjøpe på 3 liters kartonger istedet ;)

Grethe 'gyldenlakk' sa...

Hei Lin,

ta en kikk her:
http://www.slowfoodoslo.org/-/bulletin/show/454444_god-mat-i-oslo-og-omegn
og her om kortreist:
http://www.slowfoodoslo.org/-/sandbox/archive/22739_slowfood-oslo?tag=kortreist

Kanskje noen tips?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...