onsdag, november 30, 2011

Hagedesigner - Sarah Price - Inspirasjon

Gosh jeg er forelsket.... igjen....
Jeg følger med i hva som rører seg innen hagedesign og da særlig i England. Navnet Sarah Price har dukket opp flere ganger de siste årene og stadig oftere. Først som designer av noen av de små hagene på Chelsea og andre store show, så codesigner i OL hagene i London for neste sommers OL, og nå som The Telegraphs designer for deres hovedhage i Chelsea Flower show i 2012. Det blir en travel vår og sommer på den damen.

Om man gjør litt research om damens arbeider så langt, ser man raskt at hun har noen særtrekk. Hun har en ganske tett grunnbeplanting gjerne overstrødd med høyere luftige planter med små og store blomster som skaper bevegelse i beddet. Få harde linjer og en god mix av stauder og ville planter.
Hun liker hager som fremstår som om naturen har skapt dem selv, og er ikke særlig glad i stramme rette linjer. Kanskje med unntak av all steinen hun ofte bruker.

Hun er veldig innspirert av hagedesigneren Peit Oudolf og da særlig hans enorme staudebedd design.

Se ett av hennes bedd her, inkl plantetegninger og planteliste >

Hun er forresten også foreleser ved KLC der jeg tar et hagedesign studie :)OL parken i London / alle grøntarealer rundt idrettsarenaene har fått mye oppmerksomhet i hageEngland. Det er tatt inn masse nye planter til landet (særlig gress) som ikke er vanlige selv i England. Og nå håper britene på at mye av det de får se i forbindelse med OL, vil bli nye trender, og dermed lett å få tak i på lokale hagesenter de neste årene. Mye av Øst-London får seg et skikkelig løft og grøntarealene vil vedlikeholdes også etter arrangementet. Mange av de lokale skolene har vært innvolvert i design og innhold i park/hage områdene siden de skal overta områdene etterpå. Fint synes jeg! Selve The Olympic Park vill gjenåpnes etter OL og Paralympics da som Queen Elisabeth Olympic Park. Åpningen vil skje i 2013 og jeg har planer om å besøke den! :)

Temaet for OLs grøntareal er eng. Mye gress og villblomster fra omrking i verden. Veldig trendy og veldig spennende og bærekraftig! Dette passer Sarah Price sin stil på en prikk. Hennes luftige design vil passe perfekt inn i "Meadow temaet".  Les mer om OLparken her >

Se mer bilder av hennes luftige design her:

4 kommentarer:

Mari Anne sa...

Takk, det er godt du holder oss oppdatert på trendene. Det får vi ikke noe av der jeg går.

Jeg lurer på hvor lenge PietOdulf stilen vil holde seg. Den har vart en god stund synes jeg.

Snuffeldyret sa...

Som de sier på TV; georgous, georgous, georgous!

Lin sa...

Mari Anne:
Joda du har nok blogget rett når det gjelder trender Mari Anne. Gress er storveis. Og jeg hiver meg på og kjøper frø og prydgress til jeg ser mann med jåen :)
Måtte Piet Odulf ha innflytelse i lang tid fremover!

Snuffeldyret:
Jaaaa!

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg liker så godt å se planteplaner til nyedelige bed. Takk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...