tirsdag, november 08, 2011

Hagefart

Som mange andre hagebloggere opplever jeg at naturen utnytter varmen vi har hatt og kjører på med knopper og blader selvom kalenderen viser november. November!! Det er jo vinter liksom!

Denne helgen som var, utnyttet jeg varmen og hang ute endel timer.

Jeg fikk jobbet litt i beddene, fikk høstet litt mer urter, ryddet i drivhuset, fjernet hageslanger og plankebiter og ryddet i hageredskap som har fått flytte inn.

Ikke mye blomstring hos meg men noe holder fart, selv om det er skralle resultater.
I Drivhuset fant jeg disse brettene. De sorte er jeg veldig glad i og kjøper dem på Felleskjøpet. Plass til ett lass småpotter også er de stive og fine til god pris. Anbefales!!

Vasking av småpotter. I fjor kastet jeg alt etter mange år med lus. I fjor hadde jeg ingen lus, så nå er jeg veldig spent på om jeg får dem tilbake og om gjenbruk av potter er bare tull og tøys på et lite dårlig ventilert planterom. 

Salaten putrer i drivhuset

Hjortesumaken er nydelig nå!

Disse Campanulaene er virkelig ikke noe fine nå i sin 3dje blomstring. Noen skarve flekkede blomster. Kjærkomment alikevel!

En pjusket rose som tviholder på sommern!

Disse er årets store suksess. Erteblomst som heter The Tangier Pea. Den klatrer i en Dverg syrin i ei potte. De blomstret fra Syrina var ferdig og frem til nå. De har fortsatt masse knopper selv nå som jeg har sluttet å ta dem inn. Håper på masse frø!

Grønnkålen min er jeg svært stolt av. Jeg har aldri fått den til før nå, og jeg synes den er fantastisk god i juicene mine. Neste år skal jeg ha mange! Bør jeg da dekke dem til? Kålflua finner dem kanskje da?

Salvien sutrer litt, men står grønn

Det er ikke mye som kan bremse en Mynte. Ikke engang noen kuldegrader fulgt av 14 dager gråvær. 

For en måned siden klippet jeg ned Ruccolaen, og nå er den søren meg igang igjen. 

Kamillen plukkes for å tørkes til te, men den lille krabaten du ser til høyre der får ikke være med. Lus lar seg angivelig heller ikke bremse av litt frost.  
Sydbøken min står i gylne farger. Dette er min favorittplante i hagen og jeg er SÅÅÅ stolt at den vokser så fint hos meg. Angivelig tåler den ikke mer enn 12-15 minusgrader, men her var det minus 22 i vinter, og det var ikke noe frosset på den i våres. Sååå fin nå også og dukter nydelig kanel! 

2 kommentarer:

Mari Anne sa...

Jeg ville vært ruinert om ikke jeg hadde brukt pottene mine mer enn en sesong. Før vasket jeg med salmiakk, men de siste åra har jeg bare latt dem tørke. Jeg oppbevarer mine potter på låven så de blir gjennomfrosset også. Jeg ser ikke hverken mer eller mindre lus av den grunn.

Deilig med denne lange høsten. Har hilst på både Helleborus, Leucojum og Crocus. De hilser og sier at det blir vår om ikke alt for lenge.

Lin sa...

Hmmmm, ja Mari Anne, jeg får håpe jeg slipper unna lus i år og!!!

hehe også Crocus dah. :)
Nyyyt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...