mandag, desember 05, 2011

Bilbo hos vetrinæren


Etter at Bilbo de siste 3 månedene har tisset inne og vi etter diverse forsøk ikke har klart å få bukt med det, kastet jeg inn hådkleet og fikk ham til vetten. Vi har en veldig bra vetrinær, og selv om vi ikke fikk sjefen sjøl var vi veldig happy også denne gangen. Utrolig flotte no nonsens type folk.

Etter en urinprøve og diverse blodprøver vandret vi fornøyd ut igjen. Ikke noe duppe duppe dupp.
Hun lyttet intressert og oppserverte Bilbo nøye og kunne raskt komme med en diagnose.
Senilitet! Han har alltid hatt separasjonsangst, men mest i forbindelse med at vi kommer eller går, reiser på ferie osv. Da har han alltid tisset inne. Vetten mente nå at han er så gammel (13 / 91 år) at han rett og slett er blitt senil, og dermed ikke lenger er helt sikker på om han har passet på godt nok. Så for å være på den sikre siden har han begynt å markere igjen.

Vi fikk derfor utskrevet Stesolid tabletter i 5 mg. Valium altså. Dette skal angivelig ta toppene av hans engstelse. Foreløpig (siden onsdag forrige uke) har det grei effekt på dagtid. Men når vi er borte på kvelden (som han hater fra før) hadde det åpenbart ingen effekt. Masse tissing. Rekordmye faktisk :(
Så da må vi kanskje øke dosen om vi reiser fra ham på kvelden.
Slik at han får hvile.

Vi fikk også utskrevet smertestillende til de dagene da vi har vært litt for aktive og han er mye støl.

Jeg fikk en telefon i dag fra vetten med svar på blodprøvene. Levern hans er vist ikke helt i høygir lenger. De anntar en slags stoffskiftesykdom og hun ønsker mer testing for å kunne konkludere. Så da er det bare å vente noen dager til. Krysser fingrene for at det ikke er noe skummelt! Virket ikke slik på vetten.

4 kommentarer:

Ninni sa...

Krysser fingrene for gode Bilbo!

Linda sa...

Huff da, håper på at alt blir bra:)

Lin sa...

Takk for støtte!
Jeg later som om jeg ikke er engstelig, men er vel det egentlig!

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Stakkars Bilbo, han er blitt en gammel herre! Håper han får en fin alderdom, og at dere får ha han en stund til.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...