søndag, desember 04, 2011

The Lady - Aung San Suu Kyi portrett


Luc Besson har regissert denne nye filmen som trekker mye oppmerksomhet og presseomtale. Filmen er et portrett av Aung San Suu Kyi og hennes innflytelsesrike liv så langt.

Hovedrollen spilles av Michelle Yeoh og hennes mann spilles av fine David Thewlis. En hemmeligholdt innspilling delvis i Burma og resten i Thailand. Hovedrolleinnehaverne latet som om de var på ferie og tilfeldigvis møttes innimellom. De filmet og tok bilder som om de var på ferie.

Selv i Thailand holdt de innspillingene hemmelig og skjult innenfor høye gjerder. De ønsket ikke at Thailand skulle kunne beskyldes for å delta i denne filmen. Selv de 15.000 ”extras” som ble hyret inn, ble bedt om å holde filmen og innspillingen hemmelig. I følge Besson ble dette overholdt. Ikke engang et mobilbilde havnet på nettet.

Michelle Yeoh fikk til sist møte Suu Kyi etter filmen var innspilt. Suu Kyi ble ”løslatt” fra fangenskap for ett år siden og siden hun fortsatt overvåkes tett, ønsket hun ikke å diskutere filmen eller innholdet.  Hun ønsker å kunne si ”Jeg står ikke bak denne filmen”. Dersom myndighetene føler seg truet av henne vil de nok en gang sette henne i arrest.

Jeg skal i alle fall se denne filmen som har premiere i Norge i April 2012.

Se traileren her >


2 kommentarer:

Stein sa...

Gleder meg til å se denne filmen! :-D

Lin sa...

jeg også!
Håper ikke det er mer enn 15 års grense, denne er must for dagens ungdommer som lærer om 2 verdenskrig i 9 år og lite annet innenfor historie/samfunnsfag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...