torsdag, mars 29, 2012

Den beste blomsterduften


Duft er magisk. De aller fleste har luktet en lukt og automatisk blitt mentalt fraktet til et annet sted og en annen tid.
Jeg har alltid hatt en sterk luktesans. Dvs jeg lukter ting ikke andre lukter og gjerne litt før. Dette var noe dempet mens jeg røkte, men etter jeg sluttet med det og kanskje nettopp derfor, elsker jeg gode dufter.

Den gangen i Valencia den påsken da hele byen var fylt til randen av appelsinblomst duften. DET var en fin dag. Sent på kvelden på vei hjem fra byen plukket jeg med meg et par blomster fra et tre vi passerte og la dem på nattbordet mitt. Morgenen etter duftet hele rommet sååå godt.

Så den aller første gangen jeg dumpet over en stor eng med ville Bluebells i England. En 17. mai med goood tid og ingen planer. Med bok liggende ute i en enorm eng midt i skogen heeeelt alene omgitt av disse blå vakre blomstene med svak duft.

Dette er favorittdager som har fått ekstra fin plass i minnet mitt (720k) særlig fordi duftene var så fine.

Jeg hadde lest at Joe Malone nylig hadde lansert en Wild bluebell duft og jeg tenkte at ja ja... jeg kan jo prøve....
Jeg poppet innom Joe Malone i Guildford i desember og falt pladask! Jeg fikk English pear and Freesia på den ene hånden og English bluebell på den andre. Og de var så utrolig gode begge to! Gosh så vanskelig å velge. Men Bluebell ble det.

Orange blossom parfymer finnes i flust. Jeg har prøvd ett vell. Zara sin var helt ok og også et fanskt merke jeg ikke husker i farten, men begge har en besk sideduft som tar over hele bildet sånn på langen.
Så når jeg var på Heathrow her forleden så jeg til min store glede at de hadde en Joe Malone avdeling der. Jeg poppet inn og luktet på Orange Blossom. Fikk den på den ene hånden og nye White Lilac and Rhubarb på den andre. Oragne Blossom var litt voldsom og syrlig i starten, men på min hud roet den seg ned etter ti minutter eller så. Wow. Ingen besk sideduft bare søt, syrlig og deilig frisk. :)

White Jasmine and Mint er neste duft på plakaten. Den skal prøves ved neste anledning. Synd ikke disse butikkene finnes i Norge.

Joe Malone er kjent for sine vakre myke dufter som kan brukes hver for seg, eller legges på i lag / kombinasjoner. Mange har funnet to eller tre som utgjør hverandre og blir til en ny spesialduft. Om anledningen byr seg, anbefaler jeg å ta en tur innom og prøve noen. Og la dem sitte minst 10 minutter før du velger eller ikke velger noe :)

2 kommentarer:

Mariaflyflyfly sa...

..jeg! JEG har vært så heldig å få enn slik bluebellparfyme av deg i gave, jeg Lin. Takk! :)
*mmmmm*

Lin sa...

Åhhh så fint å høre du liker den fine deg!
Den er jo ikke påtrengende akkurat. Litt sånn som Rain, må ha med i veska og addes underveis! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...