Dronningen har flyttet inn

Da det i går ble klart at vi ikke drar til hytta denne påsken alikevel, så fikk resten av gjengen flytte ut i drivhuset. Ett lass tomater og pelargonier fikk komme ut.
Også dronningen dah! Mitt vakre lille sitrontre. Vi fikk henne i innflyttingsgave av mamma og pappa for nesten fire år siden.

Hun har stått ute i trappehalsen i et vindu i hele vinter i omlag 12-15 grader. For første gang har hun ikke kastet bladene (pleide å overvintre i stuen).
Hun og jeg har en lang trøblete historie med både fall og nær døden opplevelser. I fjor vinter var hun HELT død. Jeg klippet av de tørre grenene og lot en stump stå igjen og satte henne på planterommet. Klar for komposten. Også i fjor våres kom det en litten ny gren med noen utrolig store blader på. Og nå er hun i full fart. Masse blomsterknopper og det hele!

I går fikk hun altså flytte inn på hedersplassen i drivhuset. Jeg håper hun vil trives der og ikke blir solbrent i dag mens jeg er på jobb. :)

Og med knopper!
Les mer om sitrontreet her >

Kommentarer

Villrose sa…
Moro å ha planter med historie! Mitt bittelille sitrontre har overvintret fint i drivhuset, og vokst tilogmed :-)
Mari Anne sa…
Jeg aner en agapanthus med blomst. Skal bare gjøre oppmerksom på at det er for tidlig - det blir bot på dere ;)
Jeg har lenge ønsket meg sitron/appelsintre. Kanskje jeg rett og slett skal trå til?
Unknown sa…
Kansje jeg ikke skulle kastet sitrontreet til kalln da det ble bladløst :o
Ha ei fin påske og kos deg.
Lin sa…
Hehe, ja Agapanthusen min er virkelig helt ute å kjøre. Ikke bare blomstret hun i Desember..... men nå også i Mars/April!

Jeg synes alle bør ha en sitrontre! Jeg kan også anbefale Calemondin om man synes et sitrontre er litt voldsomt å dra rundt ute og inne på. Den er lettere å stelle og tåler stuetemp langt bedre enn Sitron. Den får heller ikke Spinnmidd i samme utstrekning!

Ja erfaringen tilsier altså at det kan stå i et kaldt lyst rom noen måneder før man kaster på komposten! :)