torsdag, april 05, 2012

Hageklær og fjelltøy

Når jeg hager går jeg ikke kledd i koselige rause kjoler og slikt som jeg skulle ønske jeg brukte. Jeg er mye på kne, det er mye kaldt og vått, så jeg bruker rett og slett fjelltøy til både haging og turer.

Bukser fra Haglöfs med stretch i knær og rumpe. Fleece fra Norrøna. Ullundertøy fra Superwool. Superundertøy fra Craft. Buff i halsen. Og kanskje vindtett fra Norrøna. Hageskoene mine er annmarsj sko fra La Sportiva. Når varmen kommer krypende bytter jeg ut ullgensern med en ullt-shirt fra Devold under en Busserull fra Husfliden.
Dette er altså ikke billigt koseligt tøy, men de tåler en skikkelig trøkk. De tåler å sitte på rumpa i søle. Krabbe på knærne. Hoppe på en spade uten å få vondt under bena eller søle inn på ullsokkene. Holder meg varm hele sesongen selv om det blåser hatter og jeg kan stå i bro alle veier uten at rørleggersprekken synes. Sånt er viktig synes jeg :)
Også går jeg endel i fjell og skog og liker godt teknisk tøy. Slik sliter jeg fjelltøyet mitt skikkelig ut og bytter hvert tredje år eller slikt.

Jeg er også nøye med solkrem da jeg er lit redd for huden min. Vil ikke bli sviske som 50 åring. Jeg bruker derfor Origins Vita-Zing dagkrem med faktor 15 (koster under 200,- på tax freen på Gardermoen) hver dag.

Bildet inneholder ikke akkurat samme som ramset opp under, fant ikke alle de gode Nordiske merkene på polyvore :) Stilen og passformen er dog lik på prikk!

4 kommentarer:

Åshild i bestemors hage sa...

Minner veldig om mine hageklær. Fleece, buff, vindtett jakke og gode støvler må til. Jeg fant ut at det er i hagen jeg har bruk for ordentlige støvler og klær.

Lin sa...

:) Jah det er faktisk viktigere der enn noe annet sted!

Maria sa...

Turbukser med ulik foringsgrad er havetøy her også. Men jeg strever på jakkefronten. For varmt, for klamt, for tynt og ikke vindtett nok. Bruker du de svinedyre Norrønajakkene i haven? -- hmmmmm kanskje det, ja

Lin sa...

Ja noen ganger bruker jeg Norrønajakken min. Jeg er så heldig å bo like ved deres Outlet, så den var ikke så dyr ;)
Den er ikke foret i det hele tatt og har laaaange gridlåser under armene. Er det varmt har jeg superundertøy under den, og er det kaldt så har jeg fleece i tillegg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...