fredag, april 06, 2012

Min bunad og norsk design

Bildet er lånt fra Made in Norway Now

Jeg er egentlig fra Sandefjord i Vestfold og selv om jeg ikke har bodd der på snart 20 år, så er det med stor andakt jeg kler meg i min Vestfoldbunad. :)
Jeg har denne blå med blå stakk, rød vest og blå cape. :) En Vestfold 1956 modell.
Den er jeg stolt av, også føler jeg meg så veldig fin ... og Norsk i den. :)
Noen sa en gang at dersom du bor på landet og kan se jorder rundt ditt hus skal man ha den Vestfoldbunaden med grønn vest og sort stakk. Om du bor i byen og by er det du ser fra ditt hus, skal man velge rød vest og sort stakk. Om du kan se havet fra ditt hus skal du velge den blå stakken med rød vest.
Ikke vet jeg... men jeg synes den blå er finest! :)

Selv om jeg er en av de mest Anglofile jentene i dette landet, elsker jeg Norsk historie og kultur. Og også alt designet her til lands. Det er derfor med stor entusiasme at jeg følger bloggen "Made in Norway now".
De dekker mye av design i Norge, men er noe preget av å eies av Norsk flid. Det de selger der dekkes i større grad enn annet :)

1 kommentar:

Tua sa...

For en vakker bunad du har, blir så glad når noen er tydelig stolte av nasjonaldrakta si. Jeg er ei bygdajente som bærer min grafferdrakt (gudbrandsdalsbunad fra Lom) med stor stolthet. Det er min kjære mormor som har brodert den, noe som gjør stoltheten enda større :))
Fortsatt fineste påska til deg.
Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...