søndag, juni 24, 2012

Fotosafari i hagen

I dag har det regnet og strålt sol på skift. Sola kommer og går og det er noe litt spesielt med det lyset når sola endelig kommer. Så der satt jeg i giv akt i beddet med Iberia på leggen og humle i øret og ventet på at disse skyene skulle gi meg det kostbare sollyset som vi nordmenn setter sååå pris på.

Denne Irisen mister jeg helt pusten når jeg ser. Kun av den enkle grunn at den har en hvit/sølv kant rundt kronbladene. Det gjør at kronbladene får en stor kontrast til alt rundt og står veldig ut. 

Gosh så fin den er!

Den var ikke lett å få tak i og har foreløpig kommet med en blomst i året. I år har jeg fått 6 stykker! Lykke!!!!!

Rosa Therese Bugnet. Hun har en vokseform som jeg trodde alle roser hadde når jeg laget dette rosebeddet mitt, så for det er hun verdt det. Men ellers er jeg ikke så veldig glad i henne. Hun har for rotete blomster og for lyse blader for min smak. Hun blir også lett angrepet av alskens sykdommer og skadedyr. 

Det ser lovende ut!
Helt siden et besøk i hagen Le Jardin de Bagatelle i Paris har jeg ønsket meg en stor Allium med runde kronblader. Den var ikke merket med navn og jeg har kjøpt utallige løk som alle har vært med spisse kronblader. Denne da? Tror du ikke denne har runde kronblader. Allium giganteum

Nå en stund etter mange andres blomstrer endelig min Meconopsis

Jeg kjøpte denne vamlmuesøstra for 3 år siden og nå står hun den stolt med en stilk med hele 8 blomster på. 

Denne står i topp som et seil eller en solfanger og peker på morgensolen

Den vakre Geranium samobor Phaum er absolutt vakrest helt tett på. 

En helt vanlig kornblomst. Det fine med denne innimellom rosene er at den får fart før Rosene er blitt store og slenger seg rundt og popper opp midt inni rosene og ser ut som de er plassert der med høy presisjon.

Denne vakre lille heter Baby Masquerade og er superfreshhh. Den har spraglete rød, rosa, gule kronblader!

Mary Rose er nok den rosen hos meg som dufter best. Duften er syrlig som epler og søt som konvall. Helt magisk og skal nå få være med meg i badekaret ;)

En Pentstemon?

En veldig søt helt vanlig veldig lettformert Akeleie. 

Endelig er Chianti godt etablert. Hun har ett lass blomster og grenene slenger hit og dit fulle av tunge knopper. Jeg må nok binde henne opp eller ned. 

Denne rosen er en slik rambler/bunndekker som har pitte små roser, koselige små blader ala Poppius og kravler rundt spettet av knopper. Jeg har fått henne av Rose Dag! :)
Hun heter Rosa maximowicziana.7 kommentarer:

Ranten sa...

Mye lekkert i hagen din nå :) Nå har solen funnet oss igjen i Bergen også, så da erdet ertt ut med kamera :) Livet er herlig!

marit´s,,, sa...

Wow så mange flotte blomster.
Jeg plantet valmue søster i år ,den er så fin.

Nydelige bilder fra din hage , Marit.

Tua sa...

Så mange fine i hagen din nå. Mary rose er vakker, men jeg synes så tydelig hun lukter som barndommens niveasolkrem. Therese Bugnet er den aller flotteste her i hagen, men klimaet er noe tøffere her hos meg (H-6). Den irisen du viser er nesten til å dø av *glise* Ekstremt nydelig.

Bille sa...

Flotte bilder, og artige utsnitt. Gøy med sånne fototurer i egen hage. Her i feriehagen ligger blomstringen litt etter, men så er det jo heller ikke så gøy med fototur i regnvær. Fin uke til deg!

Mariann sa...

Mye flott blomstring hos deg nå! Irisen var lekker!
Jeg har også Mary Rose og er veldig glad i den. Hos meg er den ikke begynt å blomstre enda, men står med knopper.
Ha en fin ny uke!

Sunniva sa...

Mye fint som blomstrer hos deg nå:-) Fint å høre hva du mener om Therese Bugnet, jeg hadde tenkt å kjøpe den, har hørt så mye fint om den, men det med sykdom var ikke morsomt. Den blå irisen er såå fin og den hvite bunndekker rosen også!

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg har også Silver edge og er like fasinert som deg. Jeg liker at plantenavnet virkelig sier noe om planten. Som er annen iris med navnet Blue king. Ingen har problemer med å se for seg hvor blå den er.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...