søndag, juli 01, 2012

Grønnsaksbåten del 2

Slik ser altså båten ut. Jorden kommer nok til å synke endel sammen når noen regnskyll får gjort sitt, men dette er vel greit nok for en første fylling :)
Gosh så spennende dette blir!
Båten er fylt og nå gjenstår bare å få skrapet tofta i bauen og malt den, samt slått på ei hobbyplate på tofta akter og malt den. De blir små arbeidsbord og et sted å plante baken når man luker og høster.
Jeg vannet ett lass og regner med at gresset og tangen i bunnen er med på å holde det fuktig mens jeg er hjemme ei ukes tid :)
Jeg har vel lest meg til at tang bør skjæres av i vannet, skylles og tørkes og hakkes før det legges som dekkmatriale. Noen som har forsøkt dette? Kanskje prøve det om noen uker når jorda har gitt fra seg det den brakte ombord.

Varetellingen er følgende:
2 Tomater
1 Dill
1 Oregano
1 Bladpersille
8 Cosmos double
2 Jordbær som remonteter
1 Squash som er Unn sin
1 Summer squash patty pan
8 Rosso salat
Masse erter sådd til wigwammen
1 rad Mini gulrot
1 rad avlange reddiker
2 Sitronmelisse
1 liten potte Mynte

Hiv og Hoi!!!

6 kommentarer:

Helene sa...

Så fint det blir! Orginalt og annerledes!

Ha en fin uke!
Heleneklem

Tua sa...

Dette blir fint når det gror til. Tenk å ha grønnsakshage på hytta også, deilig.

Sunniva sa...

Det ble en fin grønnsakshage! Nå kan du glede deg til hver gang du kommer på hytta og kan lage mat med ferske grønnsaker der også:-) Det er så bra å bruke det man har :-)

Mariann sa...

Du har fått plass til masse i kjøkkenhagebåten din. Foreløpig ser det jo ut til at det er god plass oppi der, men det vokser nok raskt til.
Ha en fin uke!

Jan Sølve sa...

Jeg husker pappa prøvde seg med tang som dekkmateriale hjemme en gang for rundt 20 år siden. Det ble med den ene gangen. Hovedproblemet var at det tørket men ikke råtnet, og dermed bare ble liggende som små, harde biter her og der i bedet.

Men mulkig det er forskjell på typer tang og sånn.

Lin sa...

Ja som dere sier... litt skranten ennå, vokser seg nok til når frøene spirer! :)

Jan Sølve: Jeg tror du har helt rett i dine antagelser/fars erfaringer. Jeg får fortsette å lese meg opp. Håper denne tangen som ligger under jorden iallefall gir fra seg noe goodies og blir til jord om en stund :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...