fredag, august 17, 2012

Første bedd i hagen ferdig kantet

Man kan trygt si at det er behov for kanting og orden!
Gosh så lettet jeg er. For første gang har jeg gjort skikkelig grunnarbeid og fått på orntlige kanter rundt ett bedd - Listingen er påbegynt! Nå er det bare 6 bedd igjen!

Jeg begynte med det minste beddet nede ved drivhuset. Jeg har lenge fundert på hvordan jeg skal legge steinene og hvordan få det penest, men til sist ble det det som var enklest. Får heller blir mer artsy etter hvert. Er jo mange bedd igjen!

Målet med denne kantingen er altså å forenkle det daglige stellet. Mindre plen i beddet, mindre bedd i plenen og ikke minst, null kantklipping!

Først skjære og grave ei grøft som passer steinene. Jeg la steinene først, Satte opp tråder i ytterkant. Fjernet stenene og skar langs kantene. Ble en masse jord til overs som ble flyttet opp i Rhododendronbeddet som ikke kan få nok jord.

La så markduk og et godt tykt (3 cm) lag med Stenmel. Også stenene oppå der igjen. Banket med en gummihammer til alt sitter godt.

Tadaaaaa! Ble det ikke mye bedre? Ninen er tilbake på plass også! Du ser duken stikker litt opp, så det skal jeg skjære bort i helgen. Også skal det mer Lavendel på plass. Fyllt til randen skal dette beddet være!

Før og etter! Ble det ikke MYE bedre med kanter?

5 kommentarer:

Ranten sa...

Utrolig hvor flott det blir med en kant som strammer litt opp :) Og praktisk å slippe gresset som alltid prøver å krype inn fra alle kanter.. God helg!

Tua sa...

Det ble kjempefint. Godt å få bruksanvisning, for noe liknende må gjøres her etterhvert De trebåndene som er brukt her har råtnet og knekker for ett godt ord. Stein er litt mer solid sånn. Hva slags stein har du brukt? Kan jeg spørre om pris på stein og steinmel også?

Åshild i bestemors hage sa...

Bra inspirasjon. Innser at jeg må gjøre noe her også.

Lin sa...

Steinene er vel en slags dobbel brostein, altså ikke 10x10cm men 10x20 cm. Storgatestein? De er altså hugget av stein, ikke støpt i en form. Tuuuuunge.

Jeg kjøpte dem på finn.no. En pall 500,-

Steinmelet var dyyyrt. Kjøpte små 20kg sekker på Bauhaus for 150,- sekken. Brukte en sekk til dette pittelille beddet, så jeg håper å få tak i noe billigere, noen som har tips?

Gooood helg til dere og!

Sunniva sa...

Det ble bare sååå fint. Det gjør seg med orden og skille mellom bed å plen. Du kan sikkert like godt bruke subbus, det kan du kjøpe på Langhus hagesenter, der kjøper du så lite el. mye du vil og betaler for det du tar i hengeren. Har du ikke henger kan du låne det der også :-) God helg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...