torsdag, august 09, 2012

Mer farger i hagen

Jeg har vært skikkelig lur. Holdt meg til en veldig stram palett i rosebeddet. Det er bortimot 19 meter langt og ca 1,5 m dypt. Jeg har valgt de saaaarte moderne blasse rosa tonene. Ispedd litt hvitt og blått. Beddet ligger et stykke fra huset og der vi oppholder oss, og det hele ser veldig rotete og skrallt ut.

Misnøyen begynte først for 3 år siden da noen svære lys gule Kongelys dukket opp. Hmm de syntes da veldig godt i forhold til resten av plantene i beddet.
Så fant jeg ut at kanskje ikke gult er så galt alikevel? Iallefall ikke sammen med andre varme planter som rødt og orange. Så tenkt så gjort. Jeg fant et gjemt bedd bak huset og testet litt der. Laget et varmt bedd. Og fargene formelig bobler over der. Superstas. Noen rosa har rotet seg inn og det gjør egentlig ikke noe.

Så i dag. Etter å ha sett dette bildet du ser under. Så har jeg bestemt meg. Gult ER kult! Og jeg vil ha det. I det store rosebeddet. Ikke bare sprakende gult, men også sart gult. Jeg vil i det hele ha masse mer farger i det. Jeg har jo studert dette og vet at sterke farger får beddet til å komme nærmere. Og hvorfor vil jeg ikke det? Jeg skal nok fortsette å tenke nøye igjennom hvem som skal være nabo med hvem, men gosh så mye mer farger det skal bli!

Bildet er fra Cambo Gardens i Scotland

5 kommentarer:

MarJE sa...

Heilt enig gult er flott!!!
Beda vert så mykkje meir spennande med litt fargar i. Det kvikkar opp.
Lykke til med utvidinga av fargeskalaen :))
Ha en fin kveld.

Mariaflyflyfly sa...

Jeg som kom fram til gult som interiørfarge forrige uke!
For et sammentreff! :)

Snuffeldyret sa...

Jeg har også vurdert et fargerikt bed, men tror det kommer til å ta litt mer tid før det gjennomføres hos meg. Kanskje jeg kan lage et prøvebed, et sånt mini mini bed..hmmmm

Sunniva sa...

Fargerike bed er sååå fint. Og gult er kult i tilegg til at det syns så godt på sene sommerkvelder når det begynner å bli litt mørkt. Og forskjellige gulfarger fins det nok av :-)

Lin sa...

Prøvebedd er sikkert lurt.
Vi hadde gult på kjøkkenet i en tidligere leilighet med stort hell. Det er rett og slett freshhhh og med litt hell kan den også være varm!

Helt enig Sunniva, gult og lysende!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...