Ja nå er det full fart i drivhuset og jeg klarer ikke å spise opp halvparten av tomatene som henger der. Og mens jeg i det beskjærte de nederste bladene, så fallt endel av tomatene ned. Bare 2 kg :)
Her må jeg visst bruke tomatene til litt mer enn salat.
De jeg har mest av er San Marzano som jeg har dyrket da de påståes å gi den aller beste tomatsaus. De er faktisk kåret til verdens beste tomatsaus-tomat av Italienske kokker. Så nå skal jeg google frem noen gode sauser.
Tror jeg skal teste den i morgen!
Tilbake til beskjæringen i drivhuset...
I boken min står det at jeg kan fjerne bladene som henger lavere enn de nederste to tomatklyngene, så lest så utført. Og da fant jeg jo ut at det er MYE mer tomater enn jeg trodde. Gosh altså.
|
Før |
|
Etter beskjæring |
|
Disse skulle være lilla.... Det er de ikke, men veeeeldig gode! |
|
Tomat Cristal |
|
San Marzano! |
|
Dagens nedfallsfrukt ;) |
|
Se så fine små Rosenkål knopper! :) |
|
Den åååhhh så vakre Rosenkålplanten sett ovenfra! |
Kommentarer
Kos dæ med all tomaten din, ha ei fin helg, hilsen Lisbeth <,=)
Jeg lager med tomater, ingefær, chili, paprika, stangselleri, litt fenikkel, sherry og litt fond. Koker skikkelig en stund og vips en fantastisk tomatsaus bare å hive i fryser`n ;)
Æsj så utrolig trist med midd! Håper du får en bedre sesong neste år!
Grethe:
Ja det var et helt bevisst valg å ikke støpe gulv for meg. Vi er så mye på hytta og da får jeg jo ikke vannet. Nå vanner jeg 1 gang i uka.
Elisabeth: Gosh så stas med forslag til ingredienser! Hva bruker du sausen til?
Tusen takk for godt tips!