Rosa i høsthagen

Mye rosa i hagen om dagen. Er vel jeg som har valgt litt tynnt med farger for høst i hagen min. Kanskje noe å tenke over til neste år. Har et par gule og dah!

:)
Disse gule Kongelysene lyser virkelig opp. De sprer seg stort utover hagen og etter å ha revet dem opp noen år, er jeg nå blitt glad i dem og lar dem gro. Det hender jeg flytter dem litt, men både jeg og naboene har dem spredd rundt noe som binder hagene våre sammen :)

Direktesådde Cosmos, sent men godt!

Den vakreste erteblomsten jeg noen gang har hatt. Seilet er alltid ton i ton med sjegget. Sååå vakker og dufter nydelig om ikke aller sterkest. Denne heter Prima Ballerina. Den har også en mørk linje som gir god kontrast til de lyse sarte bladene. 

Denne dufter ingenting, men så blomstrer den fra midtsommers til frosten. Og utrolig vakker er den! Lathyrus latifolius 'Pink Pearl' Heter den. 

Summerwind begynner å bli litt preget av høsten. 

Denne lille perlen blomstrer nå endelig. Jeg har ventet og ventet. Jeg kjøpte den på Great Dixter sitt plantesalg. En av de få plantene jeg fant som villig lot meg fjerne all jord og fraktes hjem i vått papir. Kjeft med løk! :)
Heter Allium senescens Montanum. Bladene er vintergrønne (ikke de du ser i bildet, de er Iris:) og blomstene gir verdifull sen mat til humler og sommerfugler. 



Kommentarer

ZielonaMila sa…
Fantastic photographs, superb views. I am greeting
Turid sa…
Rosa er jo fint uansett årstid, det er flott sammen med høstfarvet bladverk. Kongslysene er noen riktig fine høstfakler i hagen også. Jeg liker de kjempegodt.
Lin sa…
:) Takk!

Ja rosa er jo fint. Dog må jeg ha inn mer farger enn de 3 gule Kongelysene som er der akkurat nå. Beddet er langt unna der vi ferdes og rosa blir bare borte :(