søndag, september 16, 2012

Syverudmarka - Siggerud - Turtips i Sørmarka

Gutta mine! Den tredje er hjemme med forkjølelse. Når vi flyttet fra Oslo og Nordmarka vår, var vi veldig glade over å høre at Sørmarka skulle være så nær og flott til vårt nye hus i Langhus.
Jeg kjøpte et turkart sommer og vinter og raste ut i marka for så å oppdage at merkingen og vedlikehold av Nord og Sør -markene ikke er helt tilsvarende. I Sørmarka er løypene/rutene utrolig dårlig merket. Ofte er treet merket var på dødd og falt om og brukt som ved for 10 år siden. Broer over bekker er tatt med flom for 3 år siden og det meste er gjengrodd og lite brukt.
Jeg har dermed funnet noen få faste ruter å rusle med hunden også har det blitt med det. Dette gjelder området rundt Sterkerud og Stallerud + Hebekk.

Gleden var derfor enorm da 2 flotte karer (Birger Løvland og Reidar Haugen)  entret scenen på Skifestivalen og fortalte stolt om sin nye bok Til fots i Sørmarka. Boka har grundige beskrivelser av alt fra parkeringsplasser (viktig), husmannsplasser, rasteplasser, masse flotte bilder, detaljerte kart og tekstlige beskrivelser som gjør at selv blonde jeg finner lett frem. Og langt enklere enn å følge døde oppmerkede turistforeningsløyper.

I dag valgte vi tur Nr. 23 fra Siggerud skole til Syverudtjern, rundt vannet og tilbake. Som alle andre turer i boka er runden på vel 7-8 km og tar ca 2 timer å rusle i vanlig turtempo. Masse flotte stier og ikke minst et veldig vakkert vann med koselige rasteplasser.
Gosh for et koselig stille sted. Vi så ingen andre, men hørte noen bærplukkere ved en anledning. Ikke køgåing altså.

Anbefaler denne runden på det stekerkeste. Om man går på høsten kan man godt ha med blåbærplukkeutstyr. Var faktisk mye bær oppe på den første knatten over Siggerud.


Den nye favorittboka!


Fine Syverudtjern


Denne fine rasteplassen, et lite svaberg var perfekt stoppested.
Badeforholdene ble testet grundig og det var lett å gå ut og komme opp synes Bilbo. Klart flott vann!
Mens Bilbo badet 4 ganger satt mor og far på benken og nøt en kopp varmt.
Høstlig skogbunn

Mosebunn er fint i grunn!

2 kommentarer:

Tua sa...

Så fiiint :) Jeg elsker skogen, mens mannen elsker fjellet. I går ble det 2 toppturer på en smekk :) Kjenner det i bena i dag.
Ha en råfin mandag, Lin.

Lin sa...

:) Fortsatt fiiiin uke til deg og Tua!
Jeg elsker både skog og fjell, men synes det er litt lite trær og tettgrodde stier på fjellet. Heier nok mest på skog jeg og!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...