søndag, januar 26, 2014

Drivhusplanlegging 2014 sesongen


Drivhuset mitt ble akkurat slik jeg hadde håpet. Det er ikke så stort, men utrolig nyttig. Jeg sår frø på planterommet i kjelleren og når de har fått en måned på baken bærer det ut i drivhuset. Siden jeg har jordgulv sår jeg salat og reddik på gulvet under bord og hyller i mars. Småplantene får nyte masse lys og nattevarme ute i drivhuset som jeg setter i gang i inngangen av mars.

Når alle småplantene er ute i bedd og kjøkkenhage har det vært tomater til den store gullmedaljen. Nok til oss, naboer, folka på jobben, familie og venner + til sylting for vintern. 
Nå må jeg vel inrømme at tomater ikke lenger er sååå stas. Dessuten har jeg store utendørsplaner for sesongen kommer, også på tomatfronten. 

Så når jeg så The Great British Garden Revival med den spennende Diarmuid Gavin, og han oppfordret til et mer tropisk drivhus ble jeg svært intressert. 
Så etter anbefaling fra Mr. Gavin vil jeg i år kjøre tomater på den ene siden av drivhuset og planter med tropisk looknfeel på bord og hyller på den andre siden. 

Neida jeg kommer ikke til å innvestere en masse i tropiske bananerplanter og svære palmer. En stor Ricin skal få hjørneplassen, så skal jeg ha inn mine 12 Agapantus, 1 sitrontre, noen inneplanter fra stuen + et par Camelia jeg må kjøpe inn. 

Noen som har forslag til noe annet spennende jeg kan ha på dette tropisk utseende bordet? PS det trenger altså ikke være planter fra tropene. :)

Jeg må innrømme at jeg er litt engstelig for at det blir utrolig mange hensyn å ta. Tomatene har jo sine krav og disse er nok ganske anderledes enn de mer tropiske. Noen som har erfaringer?
6 kommentarer:

Inger Marie sa...

Dette er spennende Lin!
Jeg dyrker også tomater,agurk,melon og paprika i mitt veksthus...men som du ønsker jeg også noe mer eksotisk eller tropisk.
Ifjor sådde jeg frø tatt med fra utlandet,som Tamarid-tre,syprss,granateple...vi får se hvordan overvintringen går.
Vet ikke helt hva jeg skal prøve iår...tenker litt på noe å spise...
Spennende er det:))

Lin sa...

Her var det flere spennende ting å prøve! Granateple? Gosh det hadde vært morsomt! Takk for tips!!

Snuffeldyret sa...

Cameliaene blomstrer nå snart og vil helst stå ute om sommeren.

Jeg hadde heller satset på en oleander, de to jeg hadde likte seg bedre inne i drivhuset enn ute. Også kan du så Pandorea!

Lin sa...

Se der ja! Mer tips. I like!!
Oleander og Pandorea skal iallefall sjekkes! :)
Tusen takk Snuffeldyret!

Turid sa...

Fantastisk med drivhus :) Her går det mest i tomater (dilla, prøver ut forskjellige sorter hvert år, kun 1 sort ble med fra i fjor til i år, de andre 12 er nye). Så agurk fordi det er sååå godt, basilikum i mengder til tomatsalatene og de 20 literne med saus som kokes. Paprika også selvfølgelig. I år skal jeg jammen forsøke meg på chili også. Det er så deilig med planer ;)

Lin sa...

Turid: Ja planer er virkelig deilig!!!
Chilli vurderer jeg også å så nå. :)
Spennende!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...