tirsdag, desember 30, 2014

Ett nytt år


Jepp, jeg er en de irriterende håpløst naive jentene som fortsatt har nyttårsforsetter.
... men først 2014, hvordan gikk det egentlig?
Her må det litt tenking til... og dermed har jeg skrevet denne posten over to uker...
Oppsummering nederst!

-----
Dette året har vært svært lærerikt. Særlig jobbfronten og der både faglig, medmenneskelig og ikke minst mentalt for meg. Jeg har neeesten gått på veggen for første gang på 10 år. Og jeg som trodde man ble immun etter første gangen...

Englandsturene har vært færre enn på mange år. Mye rot i økonomien har ført til reisetørke. Fra mars i år blir det dog enklere. De gir meg SÅ mye disse turene og da mest turene der jeg går i skogen og da gjerne med mamma eller andre fine!

Måltider er eneste aktivitet hele familien her samles rundt. Både matlaging og spising. Nå har poden også innsett de fantastiske effektene mat har på både energi og konsentrasjon og er mindre negativ til nye retter selv om smaken ikke er perfekt. Jeg vil fortsette fokuset på felleskap i matlagingen og strebe etter å gjøre det mer moro.

Hagen er 20% av hva jeg ønsker meg og det gjelder da stil og tone, IKKE størrelse. Den er plenty stor nok. Veien er målet. Jeg må fokusere mer på det i stede for å være furten fordi den ikke ser ut som drømmene mine. I året som kommer skal jeg plante espalierte fruktrær, masse røtter i grønnsakshagen og forenkle rosebeddet, flere av færre planter og mer vakre blader (grønne).

Sist men ikke minst. De høyeste kravene til meg settes av meg, hvilket bare er tullball. De må nedjusteres! Jeg ser at sønnen min stiller umenneskelige krav til seg selv og som et slags forbilde for ham må jeg og min mann senke skuldrene og vise ham at det er lov å slappe av og sluntre unna litt innimellom slagene. Prioritering av hva som er viktig og hvor det er plass til å gi litt mer F.
----------

OPPSUMMERING:

Fortsette med:
Ha ennå mer / oftere gjester (venner og familie)
Henge mer med venner ikke bare familie
Lage sunne middager som Jacob liker
Løpe med Jacob 1 dag i uken
Være avholds
Kjøkkenhagen (morro morro)
Turer til mitt vakre England
Sykle sti med tøffe kjærsten
Arbeid i frivillighetssentralen (gir såå mye)

Slutte med:
Trafikkbøter - kjøre for fort
Jobbe for mye overtid

Starte med: 
Le mer
Selvforsvarskurs
Føre budsjett og oppdatere det jevnlig
Jobbe med mørke-redselen min
Kjøpe få klassiske klær i stede for mange billige uten snitt og kvalitet
Bli flink til å hakke løk
Gi litt mer F


4 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Flott oppsummering! Nyttårsforsetter er noe å strekke seg etter :)

Godt nytt år!

Ingvill Egeli sa...

Høres ut som gode mål for det nye året! Godt nyttår!:)

Turid sa...

Godt nytt år til deg og dine, Lin :)

hagen vår sa...

Hei! Ønsker deg et riktig godt nytt år!
Alperips kan jeg virkelig anbefale. Den har en nydelig intens grønnfarge om våren. Jeg klipper den to ganger i sesongen. Her vokser den ikke spesielt fort. Tror kanskje den står i for hard leirjord. Den blir en til to meter. Har skrevet om den under etiketter Hekker, og så laget jeg en link til NMBU i det siste innlegget. På NMBU har de noen fantastiske alperipshekker som er stramt klippet. Noen er dessverre borte fordi de pusser opp. Jeg foretrekker runde former fordi da behøver en ikke være så nøye.
Buksbom vokser veldig sakte, men den er jo, grønn hele året. Det har visst kommet en sykdom som gjør at den dør. Har lest at det er flere som ikke tørr å kjøpe den, men du kan gjerne få stiklinger her.
Håper du får mange turer til England. Det gir inspirasjon til oss som får se mange vakre bilder.
Jeg tror det er viktig å gi litt F og le kan man ikke gjøre for mye. Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...