torsdag, januar 29, 2015

Hjemmetreningen min så langt!

Uten skisnø eller bar løpevei er det ikke lett å finne gode måter å trene på.
Jeg er ikke så flink til treningssenter, jeg får ikke baken ut av soffaen og ut i regnet for å komme meg dit. Så da har jeg laget en krok i kjellerstua. Her er noen av mine erfaringer så langt.

1. Sett av faste dager
2. Innvester litt i utstyr
3. Gjør det litt koselig og innbydende

Ustyr
Når det gjelder utstyr så er det viktigste mye rimeligere enn man tror. Jeg har handlet det meste mitt på Biltema til en totalsum på under 500,- Der har jeg kjøpt ball, puslebrikkematter, yogamatte, kettlebells og strikk.
Manualene har vi kjøpt på XXL
Videre trenger du musikk. Jeg bruker mobiltelefonen med en ekstern høytaler, jeg bruker denne, men de finnes i langt rimeligere versjoner på de fleste Elkjøplignende butikker.
Videre er det kjekt å ha en krakk til å ha PCen på. Jeg bruker denne til Youtube. Der er det nemlig lass på lass med god innspirasjon.
Jeg har også kjøpt to litt store lykter og et lys det er lett å slå av fra matten slik at jeg kan tøye ut i levende lys med roooolig musikk!

Det viktigste utstyret er nok matter. Jeg anbefaler å ha noen kvadrat da man tumler litt rundt og greit å slippe å passe på hele tiden.

Øvelser
I de fleste aviser og magasiner florerer det nå med tips til øvelser. Selv er jeg mest glad i video for da får jeg se bevegelsene korrekt.
Ideelt sett skal man ha en hviledag mellom trening av den samme muskelgruppen. Jeg har som regel ben på tirsdag etterfulgt av litt Yoga, også tar jeg armer, balanse og Yoga på torsdag. Lørdag og Søndag er det som regel Ski og en lettere økt litt avhengig av hva jeg har lyst og tid til. Akkurat nå er det kampsport på søndager :)
Det fine med Youtube er at det finnes øvelser for ALT. Det finnes til og med en egen kanal som heter Telemark fitness...
Man kan lage sine egene lister med flere videoer, og det har jeg gjort. Da spilles de i rekkefølge uten pause. :)

Dette er mine valgte videoer for bendagen: 
Denne er veeeldig mye tøffere enn den ser ut til. Jeg begynte med 11 repetisjoner og er nå oppe i 15. Målet er å klare alt innen 1 mars. Tracy Anderson er RÅ! 20 minutter


Mye telemarkkjøring på meg om dagen, så da må man passe på knærne

, 3 minutter


En litten til for knærne (utstyr: strikk) - 1 minuttAvslutter med litt lett Yoga stretch. Denne Tara snakker forferdelig masse og det går gaanske fort til Yoga å være, men jeg merker så veldig forskjell etter bare 2 uker, så da fortsetter jeg - 10 minutter--------------------------------

Dette er mine utvalgte videoer for armdagen (utstyr: matte)

Generell oppvarming 5 minutterDenne er også veeeldig tung, men lover at grevinnearmene skal bli borte... hvem vil vel ikke det? 8 minutter som føles som 100 ;)Dette er noen enkle tøyeøvelser som gjør godt for tastaturløver som meg etter en runde med Tracy. 10 minutter
5 kommentarer:

Turid sa...

Så flink du er :) Jeg har prøvd å trene kjemme, men det blir bare ikke sånn. Trener på studio på morgenen 2 ganger i uka, (skiftarbeidets velsignelse) og spinning 1-2 ganger pr uke. I helga gjerne en skitur eller fottur. Joda, en ting er sikkert, treningsstudio er kjedelig.
Ha ei strålende helg med lang skitur og kakao med krem etterpå ;)

Lin sa...

Turid:
Ja jeg har også prøvd det før og jeg forstår at du ikke gir deg ikast med det igjen.
Jeg er så heldig å ha et mål å trene mot. jeg ante ikke at jeg skulle bli SÅ motivert, men det er jeg altså. Så motivert at jeg til og med får til å trene hjemme. :) Er bare en måned gammel denne vanen ennå, men så far so good.
Håper du får en bra skihelg du og!

KriKri sa...

Hei, takk for inspirasjon! Jeg sliter med sofalimet jeg også ;-)

Maria sa...

Imponert. Og glad for at jeg bare har en uisolert kjeller.

(Kan vi ta en kaffe i stedet?)

Lin sa...

Kristin:
Virker som det limet er utbredt! Hørt flere som sliter med det :)

Maria:
JA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...