lørdag, februar 21, 2015

Endelig litt vinterblomstring

Nei jeg vil ikke kalle dette vi har nå for vår. Vår for meg er desverre ikke før langt ute i april. Det er ennå langt dit. Men jeg har altså en gjeng sprekkeferdige knopper i hagen og i dag har jeg veltet meg rundt i dem!

Jeg tar for tiden et fotokurs i Planteportretter med min helt Clive Nichols og kurset har innleveringer hver uke, så nå går kameraet mitt varmt om dagen. Macen min står å vifter på høygir mens bilderedigeringsprogrammet Lightroom jobber med importer og eksporter.
Her koker det altså mye bilder om dagen! Mye mislykket ute av fokus og et par blinkskudd. Her er noe av det bedre!

Et av de viktigste tingene jeg har lært så langt er at om planten kommer inn fra ett av topphjørnene så gir det mye mer dynamikk i bildet. Jeg vet ikke hvorfor, men digger virkelig effekten, se under for effekt.

Påskeliljene er på vei opp. Disse er stoore og tidlige og de pleier egentlig bare å sende opp bladverk siden de står for skyggeplassert, men i år er det tideligvis energi nok til å sende opp noen blomster. 

Snøklokkene mine er også på vei ut og ned. Disse har vært i hagen siden forrige eier og har nok hatt stor verdi i maaange år tilbake. 

HVA? En roseknopp i februar. Jeg mistet helt fotfestet da jeg så denne. Var borte å klemte på knoppen forsiktig og den var selvsagt knusp tørr. :) Fjorårets gleder ... 

Rosenyper er sååå fine. Jeg siktet mot den røde, men etter å ha tatt omlag 40 bilder av disse tre, ble den brune langt mer interessant!

Allergikernes værste venn!

Sist men ikke minst min aller beste Viburnum. Knoppen er 1 knapp cm i diameter så det tok evigheter å få stilt inn mine nye kontaktlinser i riktig modus. Mye blunking og stilling av kamera. Viburnum bodnantense - Dawn

7 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei! Innmari fine bilder. Skjønner ikke helt hva du mener med topphjørner i bildet. Er det at motivet ikke er midtstilt?
Synes du godt kan si at det er vår i hagen din. Flott å se løker som spirer.
God natt! Anne

Lin sa...

Hei Anne!
Skal vi se...
Når man vanligvis tar bilde av en blomst, si en tulipan, så kommer den opp fra bunnen av bildet, rett og slett fordi den vokser slik.

Noen ganger tar man bilde av feks et tre eller en blomst som henger, da kommer jo planten inn fra toppen av bildet. Blomsten er i senter, men grenen/stilken kommer inn i bildet fra toppen.

Forrige innlevering leverte jeg bilde av daphnen med stilken inn fra bunnen. Jeg fikk beskjed om å forsøke å få den inn mer fra toppen, og det synes jeg ble MYE bedre.

Dette lar seg jo ikke alltid gjennomføre, men det det går, feks med nypene, så vil jeg iallefall anbefale å prøve ut å flytte kameraet / planten for å få samme effekt.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Fotokurs - så fantastisk. Det står høyt på min ønskeliste, men gjør jeg noe med det..... Det går fortsatt mest i autofokus her.... SKal følge med hos deg for tips og inspirasjon :-)

Liv i Hagen sa...

Så fantastisk å få gå kurs med Clive Nichols. Han har nok mye å lære bort. Hvordan foregår det? Er det nettkurs, eller drar du til England? Blir spennende å følge med. Flotte bilder tar du allerede!

hagen vår sa...

Yes, jeg skjønner. Tusen takk skal du ha.

Lin sa...

Gyldenlakk:
Vel, jeg er søren ikke sikker på om jeg klarer å vidreformidle så mye. Skal prøve iallefall!

Lin sa...

Liv i Hagen:
I KNOW! Sååå stas!
Kurset er på en online kursplass som heter My photo school. De hyrer inn kjente fotografer og lar dem kjøre 1 måneds kurs.
Hver måned får man en film på om lag 40-60 minutter og deretter en lekse. Man må altså ut å knipse bilder. Leksen er meget spesifik og alle kan se hverandres inneleveringer.
Så går fotografen igjennom din lekse og kommenterer hva du kan gjøre for å forbedre bildene dine.
Man kan når som helst stille spørsmål til Clive og han svarer rimelig raskt.
Jeg rotet fælt på den første leksa siden det er så lite dagslys. Blir liksom i helgene jeg får tatt bilder.

Jeg har et mål om å få delta på en masterclass med Clive i England også. Dog er det veldig mange på disse masterclassene har jeg hørt. Dette online kurset er vi 5 stykker på, så det er jo mye mer 1-1 der vil jeg tro.

Ja takk begge deler liksom. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...