onsdag, mai 06, 2015

Såing og planting i kjøkkenhagen, livbåten, potter og kar + en plante-etterlysning


KJØKKENHAGEN
Det putrer og går i kjøkkenhagen. Jeg har fått opp alle klatrestativ med unntak av de for Bondebønnene og følgende er sådd / plantet i kjøkkenhagen i dag:

Bondebønner 2 rader Express og 1 rad Bunyards Exhibition
2 rader bladpersille

LAVENDELBEDDET
Jeg har også fått klippet litt på Lavendelen, men de begynner å bli slengete. Jeg fikk dem av fine Marianne for 8 år siden og de har blitt litt lenger for hvert år. Altså jeg klipper dem jo, men så vil jeg ikke klippe ned i veden og den blir visst lenger hvert år. Jeg har tatt masse stiklinger av dem, så neste år kommer jeg nok til å bytte ut de gamle med noen nye freeeeshe barn!

HYTTA - INSPIRASJON FRA ULF NORDFJELL
På hytta skal vi nå få ny terasse. Ikke noe særlig større enn den vi har, men i stede for tre som har en meter gap i mellom, skal vi nå kunne rusle rundt hele hytta tørrskodd. Såå digg. Slippe å hoppe ned på alle barnålene for så å hoppe opp på neste terassebit.
Siden pottene som har kledd denne terassen nok har sett bedre dager på 70 og 80 tallet besluttet vi oss for å kjøpe noen nye.
Jeg har i det siste jasset rundt på pintrest etter bilder av hagedesigner Svenske Ulf Nordfjell sine hager. Og han har særlig en potte som har inspirert meg med prydgress i. Ikke noe mer, bare en plante med blålig prydgress i en potte. Jeg synes vi har altfor mye blomster i hagene våre, så jeg tenkte at på hytta... ved vannet, der kunne det passe med en minikreasjon med mye blålige blader/gress og lite blomster. Etter en tur på Plantasjen i Sandefjord fant jeg noe som kanskje kan vokse inn til en vakker samplanting på sikt. Gutta i hytta mente dog at NOE blomster måtte vi ha, så de fikk fylle den ene potta med Margeritter. :)
Håper det blir fint på sikt!

Livbåten er også ryddet. 32 kilo mynterøtter er tørket og tømt (neida jeg veide dem ikke) på komposten. Jeg har så sådd litt blomster og babysalat. Jeg har også plantet små sukkerertbabyer og bladpersille. Jeg elsker bladpersille!
Planteekspressen

1 gress, 1 hvit Fjærekoll, takløk og en blå Hosta. Det meste bør tåle sol og tørke sett bort fra Hostaen, men den får bare sture. Får ikke noe bedre forhold foreløpig iallefall. 
Mine fiiiine tulipaner!

Gulveisene jeg har fått av Ahn er kjempesøte!
ETTERLYSNING: 
Så over til denne nydelige skjønnheten. Jeg så den på Rosemoor gardens i Devon. En slags Akelieting. Åhhhh såå utrolig søt. Har du sett denne for salg i Norge eller frøene på nett noe sted så roooop ut. Denne må jeg bare ha i skyer!


Til min mann og gressklipperens store frustrasjon har jeg plantet løk i plenen. Fiiiine synes jeg! ;) 

Ha en fortsatt fin uke og snart helg!

5 kommentarer:

Tigertina sa...

For en fantastisk flott grønnsakshage, nydelig med påskelilje-border!
Og den gress-i-potte ideen gjorde seg!
God helg :)

Lin sa...

Tusen takk Tigertina!!

:)

Anonym sa...

Hei Lin

Jeg har en stor akeleiefrøstjerne kjøpt på Mjærum Staudegartneri for 4 år siden som du kan få en bit av viss du ikke allerede har fått tak i den.
Flott grønnsakshage.

Hilsen Eva fra langhus hagesenter

Anonym sa...

Hei igjen

Jeg mente selvfølgelig å skrive akeleiesøster. Ha en fin helg.

Hilsen Eva

Lin sa...

Tusen takk Eva, dette var jo et supert tips. Jeg skal i sporenstreks og med en gang hive meg i bilen ned til Mjærum!
Tenk så lurt det er å kjenne deg! ;)
Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...