søndag, juni 14, 2015

Junihage blomstring - makro fra hagen

I dag har jeg hviledag. Ikke lov å gjøre noe jeg ikke har veldig lyst til og det jeg hadde lyst til i dag var å ta bilder. Av blomster selvsagt :)

Her er dagens fangst:

Vakre lille Rhododendron fantastica

Hosta med vanndråper

Vanlige Allium aflautense

Min nye suverene favoritt Semiakeleie. Nå har jeg også to stykker. En har jeg fått av snille Eva og denne har mamma kjøpt til meg på Garden Living!

Disse er altså så gøy å ta bilde av. Man kan aldri få nok Forglemmeiei. Jeg har kankje 200 planter og de er superlette å spotte (hårete småplanter), flytte og luke bort. Love them!

 Valmuer altså... 

Håper de får risikotillegg disse karene som jobber opp ned i all slags vær!

Valmuesøster er en utrolig kraftfull plante!


Fiolfrøstjerne ute av fokus

Jeg elsker tistler! Denne tror jeg at jeg har fått av snille Maria!

Synd disse er sååå små. De er jo bare en cm i diameter. De burde være stoooore så fine de er!

Anthriscus sylvestris ´Ravensving 
Primula sieboldi "Galaxy" kjøpt av fine Linda oppe på Hagen på Saga i Ytre Enebakk!

Jeg plukket inn ett hav av Iris til buketter til et bursdagsselskap i går, men her bare blomstrer de på alikevel. Irisbeddet er på sitt beste akkurat denne uken!

Sydbøken dufter fantastisk om dagen, og jeg må stadig bort å ta på den for å få den søte kanelduften på hendene!

Denne fantastisk flotte akeleien har jeg enten fått av Ahn eller kjøpt av Blomsterhagen på Abildsø... husker ikke det eller hva hun heter, men utrolig vakker er hun!

Her er bildet av årets første Zinnia. Hun er ikke happy. For lenge i liten potte i drivhuset også hevet rett ut i ett tørt bedd i villt sterk sol. Skal stelle litt for dem de neste dagene. :)

6 kommentarer:

Inger Marie sa...

Flotte macro Lin!
Utrolig flott akeleiene dine:)
Godt med fridag fra tungt arbeid. God søndag:)

Liv i Hagen sa...

For noen nydelige bilder du tar. Flotte planter i hagen din, nesten så man får lyst å ta med kamera ut med det samme, til tross for uvær og regn :-)

Villrose sa...

Ja, noen dager skal man bare nyte...
Flotte planter, særlig semiakeleie!

Lin sa...

Inger Marie:
Ja gosh Søndag ble veldig god! Var så sliten, så jeg nøt den ikke veldig, men i dag mandag kjenner jeg meg klar for hverdag igjen! Ha en fin uke:

Liv i Hagen:
Tusen takk! Ja sant det er gøy med bilder. Det er ikke ofte jeg kan ta med stativet og kameraet ut å sitte på en krakk et par timer å virkelig nyyyyte hver enkelt blomst og kronblad. Haging veldig tett på med kamera og makrolinse :)

Villrose:
Ja sant den Semiakeleien er flott?
Jeg så den i England i våres og ble superfrustrert over å ikke kunne ta den med hjem. Også var den ikke så vanskelig å få tak i alikevel.
Nå skal jeg skaffe meg frø. Tror det var Chiltern og Special Plants som solgte den i frø. Vil jo tro at siden Garden Living selger planten så selger de sikkert også frø av den nå eller neste år. :)

Turid sa...

Vakre bilder :) Greit å bare nyte en gang i blant også. Ønsker deg ei finfin ny uke.

Lin sa...

Ja jeg er helt enig Turid. Å sitte to timer å stirre på detaljer av blomster både i linsen og i Lightroom etterpå er virkelig å nyte haging i detalj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...