søndag, september 20, 2015

Planteportretter uten briller


Ja så har man altså kommet i den alderen da man ikke lenger bare er nærsynt med skjeve hornhinner. Man er plutselig kommet i alderen da man er nær på fjern og fjern på nær toppet med de gamle skjeve hornhinnene og det kan man trygt se på bildene jeg tar om dagen. Jeg har kontaktlinser som er bra på midtimellom, briller som er bra på lang, men bare nær har jeg ikke noe for. Så da blir det altså slik at bildene mine er ute av fokus og søren om jeg vet hva jeg skal gjøre med det.
Er det litt korny å gå ut å handle briller til makrofotografering av blomsterhoder? 

Her er iallefall de beste uten fokus. Dagens lærdom var at jeg nå har full kontroll over Bokeh (de lysringene i bakgrunnene) når jeg tar bilder. Som de fleste sikkert vet er dette lyset som kastes når sola treffer vandråper. Du kan se det med det blotte øyet med litt mengdetrening. Selv uten briller. 
:)7 kommentarer:

Ingvill Egeli sa...

Så skjønne bilder i herlige farger! Rene fargebomber.

Villrose sa...

Ikke greit å bli gammal, gitt ;)
Bildene blei likevel riktig bra!

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Flotte bilder, med eller uten briller.
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

Jan Sølve sa...

DU kan stille inn hvor okularet (det du ser inn i når du tar bilder) skal ha fokus. Vet ikke om det løser ditt problem, man kan være greit å sjekke ut.

Liv i Hagen sa...

Det er jo virkelig flotte bilder du tar. Jeg har også hatt problemer med at alt for mange bilder blir uten skikkelig fokus. Kan det være synet som gjør det altså!!! Hm, ja det skal du se. Ha en fin dag.

Lin sa...

Åhhh så stas og takk for så mange koselige kommentarer.

Jan Sølve, det har jeg allerede gjort! :)

Stacy @ Sweethearts + Sweet Tarts sa...

I think you are focusing well with your camera. I've done a few double takes with my photography - I think most photographers struggle with it. I love the bokeh effect as well.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...