tirsdag, august 17, 2010

Mate fugler om sommern!


Jeg mater fugler om sommern. Dette er første året. Jeg har alltid vært litt redd for at jeg skal friste trekkfugler til å bli her i Norge om vintern, og det vil jeg jo ikke.
Jeg har dog blitt overtalt til å tro, at dette klarer jeg ikke å rote til for dem. De som skal dra drar.

Det som er et problem for fuglene nå om sommern er at de øker så veldig i antall. Plutselig er alle de små ute av kasser, hull og reder og raser rundt og spiser ett lass. Dette gjør konkuransen større etter den samme maten. Mange voksne har mange små å fø.

Jeg kjøpte Felleskjøpet tom for for i våres, og har i sommer hat svær aktivitet i hagen. Jeg er litt sparsom med hvor mye jeg forer. De får en full automat pr uke. De første fire dagene er det minst 15 fugler i hagen hele tiden og det er sååå stas. Ikke bare spiser de av automaten, de henger også mye i kjøkkenhagen på andre siden av treet :) Tydelig at det er mye insekter der. De spiser ikke noe av det jeg dyrker der, kun insekter! Lucky me! :)

En teenager inn for landing! :)


Hva er dette for en kar?


Zorro!! (eller Spettmeis som andre kaller ham)

Zorro bryr seg ikke om sittepinner. Tøffe karer sitter i barken!

4 kommentarer:

Linda sa...

Morsomt med liv i hagen, og så er de til hjelp også:) Vi har to katter og jeg tør nesten ikke invitere fugler inn i hagen, for jeg vil ikke at de skal bli kattemat... synd for jeg vil jo gjerne ha fugleliv i hagen. Men katten er litt av en jeger...

Lin sa...

Ja jeg har en greie med nabokatten. Den er ikke helt god. Må holde seg til Wiskas sier jeg!!!!

anne -moseplassen sa...

Fuglen du lurer på er en pilfink. Den ser ut som en veldig liten gråspurv, men er rundere og har en sort flekk på kjakan.

Fine fuglebilder :)
Her har jeg måttet slutte å fore for en periode pga en monsterinvasjon av duer... naboene er ikke glade i duer..

Lin sa...

Tusen takk for hjelpen Anne!!!
Duer jah :( hmmm Vi har foreløpig sluppet unna. Håper det blir med det lille vi har hatt av dem her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...