Frivillig hagehjelp

For en tid siden skrev jeg om hvordan jeg ble inspirert av en artikkel fra et gammelt engelsk hageblad. Artikkelen intervjuet hagefolk som jobber heltid som frivillig i eldre og sykes hager.

Jeg har latt dette gro litt, og tenkt litt i forhold til hvor mye tid jeg har til overs, samt motivene mine for å melde meg som frivillig. I dag kontaktet jeg mitt lokale frivillighetssentral / Servicekontor og fikk etter få minutter entusiastisk svar! Jeg ble også innvitert til en sammenkomst i morgen allerede, så da får jeg nok noen av alle mine spørsmål besvart!

Så nå ser det ut for at jeg fra april skal få bryne meg en kveld i uken i andres hager.

Jeg er særlig interessert i overvokste hager som eies av folk som liker å være i hagen sin, men der de nå ikke klarer å stelle den selv.
Jeg kan nok ikke selv velge hvilke hager jeg får stelle, og hvilke type hageeiere, men håper i alle fall å stelle for noen som setter pris på arbeidet.

Jeg tenker at det meste av arbeidet vil være sjauing??
Klippe plen, beskjære frukttrær og busker, luking osv. Også vil jeg tro at det å fjerne bedd, evt barke / legge markduker osv vil være nødvendig.
Jeg tenker at dette må være et fint supplement til hagestudiene mine, og at jeg kanskje etter et år eller to blir rimelig kompetent på å gjøre hager lettstelte ☺

Hva tror du?

Kommentarer

Berit sa…
Det må jeg si var dugnadsånd, applaus!
Jeg får håpe du kommer til et eller flere riktig søte mennesker som nyter hagen sin, og ikke bare noen som syns de må ha klipt plen og hekk. Jeg tipper forresten at det ikke er særlig rift etter å stelle i litt "kronglete" hager.
Tove sa…
Jeg er imponert, men det høres artig ut også. Ideen er god. Skulle ønske jeg hadde tid til noe sånt selv, men det får bli i en annen periode av livet. Akkurat nå klarer jeg så vidt å få tid til å klippe min egen hage. Sikkert fordi jeg ikke eier begrensninger når det gjelder å anskaffe nye planter. tjihii. Lykke til med prosjektet :-)
Jan Sølve sa…
Som du er inne på blir det nok mye sjauing, og du får nok ikke velge "hagetype" selv. Men jeg kan nesten garantere at det vil bli satt pris på av hageeierne!

Lykke til!
Lin sa…
Ja tid er jo et veldig viktig poeng her. Jeg har ikke tid til overs egentlig, jeg fyller den jo med så mye, men en dag i uken skal jeg klare å finne frem.
Igjen... jeg har jo en baktanke i dette i tillegg til selve det å trenge noen å hjelpe. Jeg ønsker også å lære.
Også har jeg så dårlig råd sånn i forhold til hage, og er såå frustrert av å sitte å se at ting gror såååå sakte.
Den som hadde hatt råd til å kjøpe fiks ferdig høy hekk, bærbusker og frukttrær :)
Så da får jeg stelle på andres i mens jeg venter på min egen.

Om det er interesse så tar jeg noen mobilbilder og blogger litt i mens jeg steller. :)
Mari Anne sa…
Dette har jeg sansen for. Jeg har et lignende prosjekt gående og tenker på det som arbeidstrening. For mange eldre er det faktisk hagearbeidet som gjør at de ikke kan bo hjemme lenger. En overgrodd hage er i tillegg så deprimerende. Særlig for dem som likte å stelle den da de hadde kreftene.

Dessuten er haging veldig god trim så da sparer man inn den tiden man ellers måtte ha brukt på sånt. Måtte du få med deg mange.
Lin sa…
Mari Anne: så bra! Ja det er trist. Jeg gruer meg veldig til jeg selv når den dagen da jeg ikke lenger klarer å stelle min hage!
Hei,
enn så lenge skal jeg prøve å få orden og tid i egen hage. Men utrolig flott om du kan både gi av din kunnskap og samtidig få erfaring (og kanskje planter og frø?). Du får si ifra om erfaringer om du går i gang med dugnad, f eks Finstadtunet :-)

Og at kjempeverbena spirer hos deg gir nytt håp, her er det fortsatt den ene laange spiren som står der så enslig....