torsdag, august 04, 2011

Bær i Bestefarhagen

I går når jeg klippet gresset i Bestefarhagen så fikk jeg beskjed om at jeg kunne plukke alt jeg ville av Solbær og Rips. Han ville ikke plukke selv i år. Mente at han ikke orket å sylte.
Sååå stas å få bær. Jeg som er så glad i det!
Så nå kommer jo det store spørsmålet hva skal jeg lage? Jeg har lyst til saft og Smoothie (dvs fryse ned hele bær) også Ripsgele er jo stas, og dessuten må man visst ha Solbærsyltetøy. Så da blir det sikkert litt av alt.

Jeg vet ikke engang hvordan man plukker Rips og Solbær. Man plukker en hel klase om gangen sant, også renser når man kommer hjem?

Jeg tenker at enten så plukker jeg en masse til mannen i Bestefarhuset, eller så lager jeg litt forskjellig og gir ham. Vil jo gjerne holde ham i gang, så kanskje bare plukke og rense og gi? uff ... jeg vet ikke han er jo så dårlig til beins og.
Rips og Solbær skal vi iallefall alle få enten sånn eller slik :)

Nypene på Rosa Rugosa står nå i nydelig farge, tett i tett!

Ripsen er fullmoden og i morgen skal jeg plukke!

Solbær!

4 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Jeg ville gått for å plukke og gi han litt av ferdig produkt. I tillegg kanskje en liten bolle av hvert som kan nytes med vaniljesaus?

Snuffeldyret sa...

Glemte å si at jeg pleier å plukke klaser for så å raspe bærene av med en gaffel holdt opp ed etterpå.

Jan Sølve sa...

Plukk, rens, lag syltetøy, og gi en del til ham. Men ikke vær for fancy med syltetøyet. Folk liker som regel best ting som smaker som det pleier ;)

Lin sa...

Han har i dag fortalt meg at han liker best rips og solbær syltetøy. Han liker det uten noe annet enn sukker, og putter det inn i frysern.
Så i morgen skal jeg lete etter små esker han kan ha i frysern nå som han er alene plutselig.

Takk for tips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...