fredag, november 18, 2011

Årets julekalender - Famkalender (50%)


Etter noen år med gavedryss på poden (13 år) har vi alle begynt å gå litt tom når det gjelder gavekalender / pakkekalender. Han er så stor at det meste er litt sjeli. En bekjent fortalte energisk om Famkalender, og jeg ble veldig nyskjerrig. Vi testet det ut i fjor, da hadde vi halvparten gaver og halvparten famkalender, og i år har poden bedt om gjentagelse. So it is.

Fam kalender er altså aktiviteter i stede for gaver. Desember er en kræsi måned da alt annet enn å dele tid samme internt i familien står på planen. Noe som jo er veldig dumt siden advent og jul liksom skal være en koselig tid. Med famkalender så får man et dytt bak til å gjøre koselig ting sammen!

Jeg klipper her fra Ares dokument som beskriver målsetninger og har lass av forslag til aktiviteter:

-----klipp--------

Målet er å komme opp med minst 24 enkle og morsomme aktivitetar som har flest mulig av følgande eigenskapar:
  • morsom for heile familien
  • gjerne litt julete
  • overraskelse
  • enkel
  • billig/gratis
  • aktivitet, ikkje ting
-----/klipp--------

Are tipser om at det er lett å overdrive her, altså ta aktivteter som er dyre eller tidkrevende, slike er kun for helger. Tenker da feks. tur til svømmehallen, tur til Tryvann, aketur med hele familien osv.
Da passer det bedre med snømannlaging med hodelykt og frokost under kjøkkenbordet på hverdager.
Vi har valgt ut endel aktiviteter vi allerede hadde tenkt å gjøre. :)

Aktiviteten skrives ned på en lapp som rulles sammen og henges på kalenderen. 
Vi fant fort ut at noen ganger skjer det uforutsette ting, og det er greit å notere hvilke lapper som henges på hvilke dager og ha et par ekstra liggende, slik at man kan bytte dem ut i full fart om noe skulle dukke opp. Noen ganger blir man syk, eller far må jobbe overtid osv. 

Siden det var sånn sukess og så masse kos sist gang, gleder vi oss til denne runden!
Dette anbefaler vi på det varmeste!

3 kommentarer:

Åshild i bestemors hage sa...

I min plan før julaften er det veldig mye baking, og det er jo stas sammen med barn. Du har sikkert allerede tenkt på en form for juleverksted. På www.gardsjul.blogspot.com er det noen få ideer, men det meste jeg lager er mer for voksne. Så kan det jo være noe som skal gjøres nettopp i helgen. Da får ungene mulighet til å glede seg litt.

Mari Anne sa...

Det er så flott at noen greier å dra dette kjøpehysteriet i riktig retning.
Hos oss var det bråstopp i fjor. Da mente alle tre at de var blitt for store til å få sokker og tannbørster i pakker. Jeg laget en "Vitsekalender". Litt klippe/lime jobb, men det slo godt ann, både hos gutta og hos internatkameratene. Jeg ser dem fortsatt for meg; en gjeng med 17-18 åringer, stabla opp i soffakroken for å lese opp dagens vits.

Ramme Alvor sa...

Det var lurt. kanskje på tide her også å skifte ut nokre av gåvene med aktiviteter!


God laurdagskveld!
Klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...