lørdag, desember 03, 2011

Tykk eller tynn, liten eller stor og klær

Jeg er ikke tykk. I alle fall synes jeg ikke det selv, sånn helt alvorlig. Jeg tøyser med det innimellom at jeg er stor, men trives helt fint med det. I alle fall helt til jeg skal ut å handle klær. Jeg ante faktisk ikke at jeg var såå stor at jeg måtte i spesialbutikker for å få utvalg.

Butikkene og kjedene er elendige på å ta inn nok stort tøy. Mango er jo selvsagt værstingen! De har tøy for små spanske jenter med veldig tynne armer. Venninner av meg som vanligvis er 36ere må opp i Large på Mango. Men dette visste vi, det har vært slik siden de kom til Norge. Nå synes jeg dog de andre butikkene og kjedene går i samme feil retning. Selv norske Mette Møller stopper på det jeg kaller størrelse 40.

Noen kjeder har større klær som størrelse 42 og 44, men disse blir jo raskt utsolgt da kanskje flere nordmenn er over 38 enn under, og når det bestilles tøy, ja så bestiller man 10 av hver størrelse. Og på salget henger det bare 36 igjen.

Men jeg har jo penger! Se her kjære motebutikker, jeg kan strø rundt meg av penger (liten overdrivelse). Vil dere ikke ha dem?

Jeg kan ikke for mitt bare liv forstå hvorfor det er slik, og saktens ikke hvorfor de fleste ser ut til å gå i feil retning. Det er ikke akkurat slik at vi blir slankere og slankere her i landet, eller Europa for den sakens skyld.

Heldigvis finnes det unntak!! Og jeg kan ikke få fullrost HM. De kan virkelig kle jenter i alle størrelser og aldere. Stoffene og snittene er jo ikke allverdens, men de har alltid de siste trender og tilbyr størrelser opp til 50. Lindex er også på vei oppover og jeg finner litt forbauset stadig bedre stoffkvalitet og snitt der. Men som sagt dette er to av de få unntakene.

Takk og lov for at jeg ikke er ei fyldig jente på 16 år med medium selvbilde, på jakt etter en kjole som går på nedsiden av trusekanten til nyttårsaften. Hun vil være ganske sliten til utpå nyåret!

Mange sier at det er moteblader og modeller på catwalken sin feil at selvbildene til unge jenter rakner. Vel, det blir ikke mer konkret og ”in your face” enn når du ikke får tak i klær som passer. Isede for det man har lyst på og har penger til, må man ta til takke med de 2 plaggene på BikBok som passer. Og de passer jo selvsagt hverken sammen med hverandre eller det man har hjemme i skapet.

Jeg mener altså at det er designere og innkjøpere i butikker, og da særlig i de store kjedene som er årsaken til unge jenters lave selvbilde. Skjerp dere!
La jenter få pynte seg, handle de klærne de har lyst på og føle seg fine selv om de har noen få kilo mer enn størrelse 38.

Takk!

.

7 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Jeg mener helt bestemt at str er blitt mindre med årene. Før i tiden, før barn veide jeg like mye som nå, likevel brukte jeg 36 i str. Nå etter barn må jeg opp i 40 i str på enkelte plagg. Greit nok at kroppen forandrer seg etter man har fått barn, men det får da være grenser..

Jeg er helt enig med deg i at str utvalget burde være bedre i kjedebutikkene.
Forøvrig er du ikke i nærheten av å være stor! Du er en feiende flott kvinne i sin beste alder!

Kristine sa...

Som "stor jente" kunne jeg ikke være mer enig!!

Lin sa...

Snuffeldyret:
Tusen takk! Det ble jeg glad for å høre!!

Kristine:
Vi får kjefte i butikkene hver gang vi har anledning og oppfordre andre til å gjøre det samme!

Pusepilde sa...

Jeg får stadig bekreftet at jeg er såkalt plus size. Spesielt overdeler er vanskelig.
HM er det bare å glemme, ikke engang BiB str 46 er stort nok over skuldrene enda er jeg smal. Og størrelsene ER blitt smalere der de siste 10 årene.
Lindex derimot blir jeg stdig overrasket over. Er du på pletten når nyhetene kommer kan du gjøre noen varp, men det blir bare så altfor fort utsolgt.
Og hvor får man en dongeribukse/jeans som sitter i str 46/34" ?

Lin sa...

Pusepilde:
Jah det er søren meg vanskelig!
Det bør jo være et meget interessant tema for motebladene å ta tak i. Selv om jeg nok neppe tror noen tør. Jeg skjønner ikke hvofor dette er et ikke tema!

November- symra sa...

Som om jeg skulle sagt det selv. Pleier å spørre betjeningen om de ikke vil ha mine penger.

Mari Anne sa...

Jeg fant litt jeg kunne bruke i Kappahl sin XLNT avdeling. Jeg er veldig lite opptatt av tøy så jeg har ikke tenkt så mye på det. Et tips er at loppemarked og FreTex har de størrelsene folk kjøper.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...