søndag, mars 18, 2012

Den lange fine dagen!

Dagen i dag begynte ååhhh så tidlig. Jeg tror ikke jeg sov noe i natt. Tror kanskje både min mann og hund led samme skjebne. Jeg fikk i det minste soooove hele veien på flyet. Jeg tror jeg var den eneste som ikke var elev ved en vidregående skole som latet til å ha prayet hele flyet. Jenta bak meg hadde aldri flydd før og maken til redsel har jeg skjelden hørt. Stakkars. Etter å ha landet,og funnet korrekt buss på Edinburgh airport sank jeg fornøyd ned i et sete. Jeg bla ganske overrasket da Edinburgh viste seg å slett ikke være så flat som først antatt. Mer som Larvik egentlig....Angret litt på leie av tråsykkel, men etter en dag her så innser jeg at det var lurt. Man kommer fort frem langt!

Området jeg og Botanisk hage bor i er rolig og litt fornemt. Etterå ha plukket opp sykkelen og lært en masse om venstrekjøring på kort tid, satte jeg pedalene mot dagens mål, Botanisk hage i Edinburgh. Selv kaller de seg RBGE. Såååå spent der jeg låste sykkelen utenfor hovedinngangen. Og som på Kew og Wisley venter en gedigen gavebutikk rett på innsiden av porten, og borten for den, der ligger et planteutsalg. YESS! Dette hadde jeg gledet meg til. På toppen av ønskelisten sto Bluebells in green, rotingspulver, Daphner, frø og løker. Og jada alt unntatt Daphner bugnet. Og til en skitt og ikkeno, hvilket passet fint da sykkelmannen tok alle pengene mine i depositum. Mer lønn ankommer tirsdag, så da håper jeg å rekke innom en styrttur på vei til flyplassen. Jeg fikk handlet litt Bluebells til mamma, litt til meg, samt noen veldig tidlige røde poteter (Duke of York) samt asparges røtter!!! Håper med dette å spare et par år sett i forhold til frø. Fant noen fiiiine erteblomster og noen andre frø. Jeg stuet plantene hos ei søt jente bak skranken og vanket ut i flotte hagen. Uåtrolig masse flotte blomster i fart! Magnolia, Rhododendron, Daphner, Viburnum, masse forskjellige primula og ikke minst en masse narcisser. Det som skiller denne botaniske hagen fra mange andre jeg har vært i er at det er lov å gå over alt. Vanligvis står det lite diskrete skilt med Ikke trø i gresset, men ikke her. Og det var familier, unger og rullestoler i fri dressur over alt!! Såååå masse fint! Det beste i hagen var en lærehage, altså et sted å stjele ideer. Og jada, jeg skal stjele. Masse poster fremover kommer til å fylles av bilder av dem!

Mitt lille B&B er utrolig fin litten leilighet, eller sokkelleilighet om du vil. Et minikjøkken, koselig soverom med peis og en noe kaldt men lekkert bad. En stor gang rommer kofferter og yttertøy. Jeg hadde tre timer akutt flattliggende i sengen etter hagebesøk og sykkeltur.
De jeg leier av er veldig omstendelige folk, og jeg har fått alt jeg trenger og mer til!! Nå etter en Bankekjøttpai og en pint lokalt øl, bærer det tilbake i sengen. I morgen er det jobb og konferanse! Spennende!

2 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Åååh, som jeg skulle ønsket jeg var der! Gleder meg til flere bilder!

Linda sa...

Det høres ut som idyll og atter idyll:) Masse god tur, og gleder meg til å høre mer:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...