Ennå en nydelig fiskemiddag - en smak av vår!

Gosh så godt dette var. Og så enkelt!

Opprinnelsen til denne retten er overflod av Mynte i kjøkkenhagen. Det er jo godt så noe må det kunne brukes til?

Alle forslag mottas med takk. Her er ett:

Rask pannestekt torsk med myntet ertmos
2 personer


Ertmos: 
1/2 litten løk
250 gram frosne erter
1 ss hakket mynte
1/2 kyllingbuljongterning
vann
2 ss smør

2 torskefileeter
salt
pepper
1 pakke bacon


Slik gjør du: 
Finhakk løken og la den den surre i 1 ss smør i en kjele. Når løken er myk (ikke brun) hell i erter, buljongterning og vann så det dekker. La det putre i 15 minutter.
Hell av det meste av vannet, men la det være igjen 3-5 ss eller der omkring. Hell alt i en blender og kjør til tykk grøt. Hell tilbake i kjelen og tilsett den siste spiseskjeen med smør. Rør inn mynten og smak til med salt og pepper.

Salte og pepre torsken. Stek torskefileetene i stekpanne sammen med baconet på middels varme. Sett gjerne lokk på for å sikre at du får gjennomstekt på middels varme. Torsken stekes 3-4 minutter på hver side eller til den faller fra hverandre. Om Baconet ikke er ferdig stekt, ta ut fisken og stek baconet litt ekstra på høyere varme.

Ertepureen smaker rett og slett vår. Mynten stikker seg ikke frem men gjør ertene syrlige og spretne på en rolig fin måte!
Denne kommer jeg til å lage maaaaange ganger!
Den er god, sunn og sikkert lavkarbo!

Kommentarer

Unknown sa…
Nam dette ser godt ut og helt sikkert lavkarbo ;)
Sunniva sa…
Det så også kjempegodt ut. Du er flink til å finne på morsom, god og fornuftig mat :-)