Den aller fineste hagen!

Jeg er helt enig med meg selv. Dette er den aller aller fineste hagen!!!
Ramme gård er magisk og har alt! Mamma og jeg var der i går og nok en gang hadde vi en fantastisk dag der. Der er noe med den hagen som er så avslappende og gir så fin stemning og ro. Ikke bare er det utrolig godt håndtverk, med fantasifulle samplantinger av skjeldne planter. Ikke bare de vakre bygningene, fontenene, klatrestativene, gjerdene og kantinger. Men også de vakre stiene i hvit skjellsand, de små avdelte rommene som gjør hvert hjørne rolig og privat selv om hagen er full av folk. Alt dette og mye mer gjør at dette er den fineste hagen!

De siste årene er det kommet endel benker til, og under ligger sitteunderlag slik at du kan ta en pust i bakken.
Og visste du at du nå kan gifte deg i denne hagen? Ryktene sier at det er laaaang venteliste. :)

Her er noen av aaaaaalle bildene jeg tok i går.
Det er så vakkert lys i denne delen av hagen! Blondeskygge under trærne!

Stramme linjer som leder øyet og bena følger på ned til Korsdammen

Svanene trives nok best når de får være i fred!


Mye spiselig i hagen. I den ornamentale kjøkkanhagen var "taket" fyllt med bønner i alle farger. Grønne, gule og sorte.

Jeg elsker skjermblomster og disse Dillblomstene lyser virkelig opp!

Kantplantene her heter Teucrium x lucidrys som er plantet i stede for Buxbom. Disse sådde jeg i fjor og plantene er nå 3 cm høye :/ Vanskelige synes jeg. Jeg spurte sjefsgartneren Tommy på Ramme om dem i går og han anbefalte å sette dem i jorda i drivhuset i vinter. Jeg prøver det. Jeg kjøpte også to praktfulle eksemplarer av samme planten på Ramme i går og de skal gi klippes som små baller i Rosebeddet smått om senn.

Paleéhaven er nok laget for selskap og konferanser. Masse små plasser med seil og fontener og ikke minst vakre vakre drueplanter underplantet av Geranium og en Forglemmeiei sak som blomstrer både vår og nå??? hmmm Vikken er det tro?

Kinadalen på andre siden av teateret er nok min favoritt. Denne lille dalen med en bekk og dam er utrolig frodig og fargerik. Varme farger både høst og vår. Masse kontraster. Høye smale blader og svære runde blader. Helt fantastisk!

Pagodehaven er en svær (norske forhold) Bambusskog med teracottakrigere. Ikke bare er Bambus vintergrønn, luftig og leirtålig, den tar også godt vare på de vakre små vanndråpene etter nattens dugg. 

Ser du sommerfuglen der bak! Dette må være et travelt sted å jobbe som sommerfugl! Mye å gjøre mye å føre!

I våres var jeg skikkelig skuffet over denne åkeren. Den så jo helt tom ut. Nå skjønner jeg: Asparges

Artisjokk

og Jordskokk. Ingen av disse er særlig tidlig ute, så det forklarer tom åker i våres :)

Denne samplantingen er en av mine favoritter. Dill under Kjempeverbena. Det er iallefall andre året de har denne her i urtehagen på Ramme. Nydelig synes jeg!

Nå gir jeg opp. Jeg har latt som om jeg ikke liker sjokoladekosmos for lenge. Nå er det nok. Frø er herved oppsatt på ønskelista. Noen som har prøvd, er de vanskelige?

Som Anne på Moseplassen sa i går. VI MÅ ha mer Solbrud. Helenium autumnale heter den på latin om du vil se etter den på Plantasjen. :) Kjøp mange!

Havehuset

I solveggen på Diversen Café koker varmen selv nå på høsten! Jeg fikk plutselig Provance feelingen!

Kommentarer

Ja Ramme er flott! Morsomt å se du har tatt mange av de samme bildene som meg :-) He he. Regner med du hadde en like flott dag som oss :-)
Frøya-Heidi sa…
Takk for at du delte bilder fra Ramme gård. Det stedet håper jeg å få oppleve en gang. Enig med Anne, vi må ha (mere) solbrud :-)
Unknown sa…
Å så fint det er der ,en oase med planter ,blomster og vakre ting og hvile øynene på.
Takk for omvisningen det var flott.

Marit.
ZielonaMila sa…
Beautiful photographs, beautiful garden, heavenly views. I am greeting
Inger Marie sa…
For en fantastisk tur du tok oss med på!
Dette var virkelig nydelig:))
Takk:))