torsdag, oktober 11, 2012

Tester nye matvarer fra iHerb.com

Jada jeg prøver stadig noe nytt.
Som kanskje kjent har jeg altså lagt om kostholdet mitt på permanent basis. Grunnlaget er altså mindre karbohydrater og mer proteiner. Jeg har dog ikke noe spesielt forhold til fett. Dvs jeg unngår det ikke, men jeg spiser heller ikke mengder.
Sukker er også buuuu her i huset. Stevia er liksom den nye greia.
Ei designer på jobben fra Kina sier at alt i hennes hjemland har vært søtet med Stevia så lenge hun kan huske. Inkl Cola... hmmmm luringer!

Det er utrolig dyrt å finne alternative matvarer der man ønsker å bytte ut søtning, proteinkilder og næringstoffer. Så derfor er det stas med iHerb.com.
De har ufattelige mengder matvarer og prisene er veldig gode sett i forhold til her i Norge.
Man må dog bruke hodet. Pr forsendelse bør du holde deg under 200,- og under 1.9 kg.
Da slipper du toll også slipper du veeeldig dyr frakt. Under 1.9 koster rundt 6 dollar i frakt, mens alt over koster 3 ganger så masse.

Her er altså dagens innkjøp fra iHerb, min andre:
Fra venstre Proteinpulver tilsatt Spirulina (som blodet mitt er så glad i), Yerba Mate te (godt for magen) og Organisk Blackstrap Melasse (søtningn ala sirup/honning)
Årsaken til at jeg handlet på iHerb denne gangen var at jeg har funnet en oppskrift på peppekakesmoothie! ;)

Melasse
Og i den skal det være slik Blackstrap molasses. Jeg kjenner melasse fra før, fra tiden i stallen. Vi blandet det i kokende vann og hadde det over kraftforet til hestene. Melasse er et avfallstoff fra sukkerproduksjon. Det inneholder dog veldig lite sukker og pussig mye næringsstoffer.

Proteinpulveret
Dette skal også i den samme smoothien. Grunnen til at jeg valgte brun ris som proteinbase er at melk, soya og hvete liksom ikke klinger helt. Alle tre har liksom sine ulemper. Min smoothiebutikk bruker risprotein i smoothiene der og den smaker helt fint! Denne er i tillegg tilsatt Spirulina som er en mikroalge som har veldig gode resultater på folk med lave blodplater, som jeg har. I tillegg inneholder dette pulveret Grønnkål, Spinat, løvetannblader, rødbete, ginseng, ingefær og en hel del andre godsaker. Også er den søtet med Stevia!!!
Mange av disse proteinpulverne er nemlig søtet med ganske så grusomme ting som feks Aspartam.... Fysj og fy!

Yerba Mate
Denne teen leste jeg om i en bok. I et kapittel om utskeielses dager når man er på diett. Det sto at man man burde drikke Yerba Mate tre ganger den ene utskeie dagen. Dette ville tømme magen fort og litt gæli for alt snop og tøys man dytter i seg en slik en dag. Og det funker! Men jeg anbefaler ikke tre om dagen!
Kanskje 5 ganger for uka. Jeg har iallefall aldri hatt så fin mage. Ikke vond, ikke luft og passe turer på sminkerommet i passe frekvens. Denne får du også kjøpt på Sunkost til 199,- (eller på iHerb til 30,-)

Yerba Mate er en te laget av bladene på en plante kalt Ilex paraguariensis. En Kristhorn som vokser i Regnskogen. Det står på alle ender og bauger av pakken at de sørger for reproduksjon av disse plantene hele tiden slik at de ikke skal forringe bestanden. La oss håpe de snakker sant. I tillegg til å ordne mager så sies det at man får økt konsentrasjon og psykisk energi. Vel vel... magen min er iallefall mye bedre!


Denne dunken kjøpte jeg sist jeg handlet fra iHerb. Steviapulveret er 200 ganger søtere enn sukker. Står det en dl i oppskriften tar jeg en t-skje og smaker meg forsiktig oppover. Får en voldsomt søt smak om man får i for mye. 


Har en slik litten krukke med Stevia på bordet. Bruker til tekoppen min! 

3 kommentarer:

YerbaMate.no sa...

Hei!

Vi ble tipset om at du hadde skrevet om Yerba Mate og ønsket å komme i kontakt med deg. Fant ikke noen epost, så skriver her.

Om du skriver en kort epost til kontakt@yerbamate.no, kan vi fikse slik at du kan motta litt mer info om Yerba Mate samt diverse prøver.

Håper det kan være av interesse.

Mvh,

Bluesa sa...

Tusen takk for gode tips, Lin!

Lin sa...

Bare koselig Bluesa! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...