torsdag, mars 28, 2013

En fantastisk tur og hagedag!Gosh for en dag! Planen var å rekke å gå en lokal perle av en rundtur, også se en hage på ettermiddagen.
Det hele gikk etter planen, men fy så mye bedre enn jeg håpet!
Jeg sto opp sju, spiste frokost og fikk kart og forklaringer til turen.
Av gammel norsk vane turde jeg ikke å gå på dyrket mark og fulgte høflig veien rundt jordet i stede, bare for å møte 7 joggere i høy fart ut av jordet i andre enden.
Ferden gikk opp til toppen av vakre Old Winchester hill. Her er det 3000 år gamle gravplasser og ett lass historie.
Nå er det et av de mest sommerfuglrike områder i England.
I tillegg til sommerfugler så jeg en million sauer i forskjellige utforminger. Ei hadde nyss lammet. Videre skremte jeg vannet av sikkert 10 fasaner. De er virkelig IKKE smarte. De hyler opp og løper i feil retning. Gøy for meg og mitt kamera. :)
Masse harer selvsagt, disse også veeeldig sky. Ett lass kuer var også på pletten og stilte nyskjerrig opp som modeller. De ville alle smake på hånden min og diskuterte høylytt om jeg var skummel eller ikke :)
På vei ned igjen, mens jeg studerte kartet mitt, kom en dame med 2 hunder og stooore gummistøvler. "You lost love?" spurte hun. Vel litt bortgått var jeg nok og tok villig i mot hjelp! Hun fulgte meg til pubben jeg hadde planlagt lunsj på, og ble med inn på en kaffe. Utrolig koselig!!! Også såå fin pub, The Shoe het den! Hun jobbet som selvstendig gullsmed med eget verksted i bakgården. Hun var på min alder og vi skravlet avgårde som gamle venner. Storveis!!! Etter en times pause ruslet jeg tilbake til mitt hotell.

Etter sirka 12 minutter på sengen klarte jeg ikke å slappe av lenger og selv om jeg hadde blitt advart mot minimal blomstring satte jeg nesen mot Exbury Gardens. Etter sirka en time på småveier i bilen dukket denne hagen opp. Den er angivelig ikke populær blant hagefolk. A but tarmaccy var advarslene gikk fikk. Men GOSH for en hage. Den er mer som en enorm velholdt skog for hagegale. Jeg vet om mer enn 4 hagegale som ville hyperventilert av ekstase over The new Camelia walk (mer enn 60 svære), Hydragenia Walk, Azalia Walk, alle dammene, utsikten til havet, The Rock garden, de 150 forskjellige Magnolias, store som grantrær, de trange stiene og ikke minst den enorme størrelsen. Her kan man fint gå tur i 4 timer uten å føle at man går i ring.
Jeg vil lage en egen post om denne hagen når jeg får tilgang på bildene fra kameraet. Gosh altså jeg må tilbake fort!
Dagen ble avsluttet med en Stilton and spinach roulade og en prat med flørten Timmi på 89 år før jeg stuper i seng før ni!
Planene for i morgen er lagt!
Kameraet må lades, det er iallefall sikkert!4 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Ååå, gosh a meg! Jeg tror jeg dåner av de teaser bildene! Neste tur krever jeg å få bli med på enten du vil eller ikke!!!

Maria sa...

Jeg er nok en av de mist fire:-)

Max uttelling for dagene - jeg gleder meg både til zoologisk og botanisk post når du kommer hjem.

Hageliv / Kenneth sa...

Oi, oi ,oi!! Det høres ut som en herlig tur! Gleder meg til fortsettelsen :-)

Lin sa...

Snuffeldyret: Perfekt, det var det jeg håpet ;)

Mer poster kommer... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...