søndag, september 15, 2013

Arnes hage og bed&breakfast

Kjøkkeninngangen er omgitt av "pleached" prydepler fulle av fuglematere og fugler :)

Arnes hage ligger rett over grensen i Wales i vakre Monmouthshire. Arne som jo er en kjent hagedesigner der over, kjøpte for rundt 12 år siden et flott og totalt nyrenovert hus med opprinnelse fra 1400 tallet. Ved kjøpet var det ingen hage, bare en et tomt hus på en tom tomt.

Hans forrige hus på landet hadde en enormt krevende hage som hadde flere heltids gartnere, så denne gangen bestemte han seg for å forenkle. Og det første som slår en, er at denne hagen er ikke designet i det hele tatt.

Selvsagt er den det. Den ser ut for å ha vært slik siden 1400 tallet, mens den egentlig ikke er mer enn 10 år gammel. Mannen er kjent for å være flink til å knytte hage og hus sammen, og det kan man virkelig si er oppnådd, selv om det ikke var målet denne gangen. Målet har vært å knytte huset til landskapet rundt. Jordene, åsene og beitene rundt er gjort til en del av hagen og omvendt.

Dersom man har sett noen av Arnes Chelsea hager, kan man raskt gjenkjenne noen av de formklippede plantene som nok har fått sitt varig hjem her på gården.

Arnes hus har et Bed & Breakfast der hvem som helst kan komme å overnatte. Det er ikke alltid oppe, men særlig når Arne og hans partner ikke er der, så åpner de opp 2 soverom i hovedhuset. To veeeldig vakre soverom! Et dobbelrom koster rundt 1200 natten, så det er ikke av de rimeligste, men virkelig det vakreste og mest spesielle jeg noen gang har gjestet. Frokosten til Pat er nydelig!
Plantepaletten er streng, men vakkert lilla


Det som imponerte meg mest med denne hagen var nok kjøkkenhagen. Siden jeg holder på å lage min egen nye, var det her vi hang mest. Omgitt av en lilla hage ligger denne vakre kjøkkenhagen rammet inn av et hassegjerde. Den er oppdelt av små koselige stier og et tykt belte Dahlia, zinna og Cosmos. Disse hadde nok i oppgave å tiltrekke seg lass med nytteinnsekter.

Den fineste kjøkkenahgen!
Siden huset ligger i sin egen lille dal, er omgivelsene godt synlig fra hele hagen. Hester, kuer, en gjeng høner, hunden Rosie og katten Hudson setter sitt preg på gården både visuelt og lydmessig :)

Pat som driver B&Bet og Arne gir gjerne gjestene gode tips til alle de vakre hagene, hagesenterene, pubbene og landsbyene som ligger rundt. Vakre vakre Brecon Beacons er en kort kjøretur unna og du kan se dem fra overalt i dette området.
Det går ikke noe kollektiv transport hit, dette stedet ligger langt utenfor allfarvei (litt over 2 timer fra London), men det er også noe av det mest positive. Ta med en bok hit og jeg lover at du finner roen.

Jeg tok sånn sirka 400 bilder av dette huset og hagen, men jeg har for enkelthets skyld plukket ut de beste og lagt dem i album. Se bildene her >

Om du ble nyskjerrig på huset kan du lese mer her >, her > og deres egen webside her >
Du må gjerne også spørre meg om tips til dette stedet eller området rundt :)

8 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei! Dette var utrolig inspirerende og vakre bilder. I morgen skal jeg gå inn å se på her, her og her og nyte. Dit må jeg dra. Anne

Mariaflyflyfly sa...

Fantastiske bilder, Lin! :)

hagen vår sa...

Bildene dine vakre og spennende. Har sett på dem om igjen om igjen. Sier som i går, dit må jeg dra. Anne

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Ser superkoselig ut! Tipset en nabo hvis sønn har begynt å studere i Wales. Så hun får kanskje noen turer dit de neste årene. Artig å vite om slike steder :-)

la meg til på Instagram :-)

Lin sa...

Hagen vår:
Åhh så koselig at du også likte det! :) Vi liker nok mange av de samme tingene tror jeg (særlig etter å ha besøkt deres vakre hage). :)

Mariaflyfly:
Tusen takk! :)
Du sa jeg skulle nyte hvert øyeblikk, så jeg fanget mange av dem slik at jeg kan fortsette å nyte her hjemmefra!!

Gyldenlakk:
Og nå added jeg deg på Instagram også!
Tenk så heldig å få reise ofte til Wales!!! Din nabo er virkelig heldig!

November- symra sa...

Igjen må jeg bare takke for alle gode hagereisetips, nok et spennende besøk...

Anne Kari Skjørdal sa...

Dette var et utrolig bra reisetips. Tror jeg må skrive ut noen sider, og ta vare på de. Mulig vårtur hit, altså. Tusen takk for at du delte. :) Anne Kari

Lin sa...

Bare koselig Novembersymra og Anne Kari!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...