onsdag, november 20, 2013

De unge hagedesignerene overtar stafettpinnen på Chelsea neste år

Adam Frost sin praktiske og fine Home Base hage fra forrige show. 

Er du av dem som elsker inspirasjon fra hagedesignerne på Chelsea Flowershow? Jeg er en slik. Jeg elsker å lete i bildene etter gode samplantinger, nye planter og nye måter å bruke dem på. Det er derfor med stor interesse jeg nå leser deltagerlisten over neste års show. 

Det er nemlig ikke bare programlederen som nå byttes ut. De gamle traverne av designerne er byttet ut med unge talenter, både de som har fått prøvd seg litt ute i felten som feks Hugo Bugg (26 år) og brødrene Harry (26) og David (23) Rich. De siste hadde en liten utrolig vakker Wales hage i fjor. 
Videre også flere studenter, både de som var så heldig å bli trukket ut som studenter hos Adam Frost og Home Base Garden Academy Scheme (jeg hadde superlyst til å søke selv, men bor som kjent i feil land) samt studenter ved Wisley Gardens skal designe for The Daily Telegraph og Laurent-Perrier.

Det bør altså være duket for ny frisk design og tanker for hagene på Chelsea neste år. 

RHS har for tiden en stor kampanje i England for å få fart på rekkruteringen innenfor hage/gartner fagene. Deres youtubekonto er spekket til randen med gode innspirerende videoer for grønne skjeler på vei ut av videregående skole. 
Virker som Chelsea også blir brukt til dette formål nå!

Vel jeg gleder meg stort til å se de første utkastene, og kommer sikkert tilbake med mer stoff om det her! :) 

Om du er en av de som liker å følge TV programmene BBC sender 2 ganger for dagen under Chelsea uken, så kan det være interessant å vite at Alan Titchmarsh har trukket seg som hovedprogramleder. Noen sier det var uenigheter, andre mener det var på tide med ett bytte.
Monty Don tar over roret, og der har nok ikke BBC fulgt opp RHS i trenden om å satse på de yngre... Vel jeg elsker Monty Don, så jeg er happy! :) Denne hagen var en av mine favoritter i fjor og altså laget av brødrene Harry og David Rich fra vakre Breacon Beacon i Wales. Den har dette deilige ville preget dopplet med stramme baller av Buksbom.
Kjente du igjen programlederen? 

3 kommentarer:

Maria sa...

For et kreminnlegg! Jeg har ny youtubelenke i samlingen, og lurer på om jeg bare må en tur til Chelsea i år! Takker og bukker for flott informasjon og inspirasjon!

Mari Anne sa...

Har ikke helt vennet meg til tanken på ny programleder. Chelsea er liksom Alan Titchmarsh for meg. Veldig glad i Monty Don, men på Chelsea...? Vet ikke helt. Kommer garantert til å se alle programmene neste år også.

Lin sa...

Maria: hehe, ja det hadde vært stas sant?

Mari Anne: Jeg er vel enig. Jeg ville gjerne hatt en av de yngre jeg for min del. Synes kanskje hverken Monty eller Alan er særlig underholdende sittende i en sofa. I en hage med spade derimot ;)
Håper programmene blir mindre sofa og mer dybde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...