Jeg har fått helt dilla på mynte. Jeg har den i kjøkkenhagen og på hytta. Det hele begynte med et Englandsbesøk og en kald leskende drikk med bla mynte - Pimms. Så da dro jeg å kjøpte mynte på hagesenteret. Og siden det har jeg brukt den nesten daglig.
* Flytende i kaldt vann
* Flytende i kokt vann (te)
* I dressing med agurk og yoghurt til fisk
* I Smoothies og juicer sammen med agurk
* I bønnesalat eller denne
* I Mangosalsa
* I Mojito
* I bowle og Pimms
Og masse annet!
Selv om man bruker mye vokser den virkelig som ett ugress (typisk svartelistemateriale) så om du kjøper er potte eller karm tryggest. Forsøk å holde den begrenset. Hos meg kommer den igjen og igjen år etter år. Større og større :)
Også er den bra for magen!
.
Jeg vil gjerne også dele denne videoen som jeg har i iphoneappen 30 minutes meals fra Jamie Oliver.
Han viser hvordan du får mest mulig ut av dine urter, og viser også hakke teknikk!
* Flytende i kaldt vann
* Flytende i kokt vann (te)
* I dressing med agurk og yoghurt til fisk
* I Smoothies og juicer sammen med agurk
* I bønnesalat eller denne
* I Mangosalsa
* I Mojito
* I bowle og Pimms
Og masse annet!
Selv om man bruker mye vokser den virkelig som ett ugress (typisk svartelistemateriale) så om du kjøper er potte eller karm tryggest. Forsøk å holde den begrenset. Hos meg kommer den igjen og igjen år etter år. Større og større :)
Også er den bra for magen!
.
Jeg vil gjerne også dele denne videoen som jeg har i iphoneappen 30 minutes meals fra Jamie Oliver.
Han viser hvordan du får mest mulig ut av dine urter, og viser også hakke teknikk!
Kommentarer
Jeg regner med grunnen til det er at selv om den vokser godt i kjøkkenhager, har den små muligheter til å utkonkurrere andre ville planter.
Kanskje jeg må utvide reportuaret litt :)
Tørking av Mynte høres jo enkelt ut, men er det blomstene eller bladene som brukes da?
Jada Jan Sølve, den dreper det den kommer over! ;)