Min nye favoritturt - Mynte

Jeg har fått helt dilla på mynte. Jeg har den i kjøkkenhagen og på hytta. Det hele begynte med et Englandsbesøk og en kald leskende drikk med bla mynte - Pimms. Så da dro jeg å kjøpte mynte på hagesenteret.  Og siden det har jeg brukt den nesten daglig.

* Flytende i kaldt vann
* Flytende i kokt vann (te)
* I dressing med agurk og yoghurt til fisk
* I Smoothies og juicer sammen med agurk
* I bønnesalat eller denne
* I Mangosalsa
* I Mojito
* I bowle og Pimms
Og masse annet!

Selv om man bruker mye vokser den virkelig som ett ugress (typisk svartelistemateriale) så om du kjøper er potte eller karm tryggest. Forsøk å holde den begrenset. Hos meg kommer den igjen og igjen år etter år. Større og større :)
Også er den bra for magen!
.
Jeg vil gjerne også dele denne videoen som jeg har i iphoneappen 30 minutes meals fra Jamie Oliver.
Han viser hvordan du får mest mulig ut av dine urter, og viser også hakke teknikk!

Kommentarer

Unknown sa…
Mynte er jo også så villig ,jeg tørket noen kvaster i fjor høst og hadde til te i vinter , Marit.
Jan Sølve sa…
Mynte er ikke på svartelista, så her er det bare å kjøre på :)

Jeg regner med grunnen til det er at selv om den vokser godt i kjøkkenhager, har den små muligheter til å utkonkurrere andre ville planter.
Bille sa…
Takk for fine tips! Jeg har pt kun Hestemynte, hadde Eplemynte men den gikk ut i vinter (dumme meg får som fortjent).
Lin sa…
Hmmmm Eplemynte høres deilig ut!
Kanskje jeg må utvide reportuaret litt :)

Tørking av Mynte høres jo enkelt ut, men er det blomstene eller bladene som brukes da?

Jada Jan Sølve, den dreper det den kommer over! ;)